Agjencia Zhurnal.mk
Kuzhina

Lëng nga ftonjtë dhe karotat

Lëngut shtëpiak nga karotat aromë të veçantë i jep aroma e ftonjve 

Përbërësit:

– 2 kg ftonj,
– 1 kg karota,
– 1,5 kg sheqer,
– 3 qese limontoz,
– 2 l ujë + 1 l ujë + 12 l ujë.

Përgatitja:

Ftonjtë pastrojini dhe zieni veç në 2 l ujë.

Karotat e pastruara zieni në 1 l ujë.

Kulloni ftonjtë dhe karotat duke i shtuar 12 l ujë.

Shtoni sheqerin dhe limontozin.

– 2 kg ftonj,
– 1 kg karota,
– 1,5 kg sheqer,
– 3 qese limontoz,
– 2 l ujë + 1 l ujë + 12 l ujë.

Përgatitja:

Ftonjtë pastrojini dhe zieni veç në 2 l ujë.

Karotat e pastruara zieni në 1 l ujë.

Kulloni ftonjtë dhe karotat duke i shtuar 12 l ujë.

Shtoni sheqerin dhe limontozin.

Zieni rreth 20 minuta.

Të nxehtë qiteni në shishe të pastra dhe mbuloni me batanije.

Lini ashtu të ftohet.

Shijojeni!

Postime të ngjashme

Pite shtëpie me rozmarinë dhe vaj ulliri – Receta e shijshme

Dafina Vidishiqi

Krem karamel i ftohtë në tavë – Ëmbëlsira e ditës

Dafina Vidishiqi

Salcë kosi me arra – Shoqëuesi perfekt për çdo vakt

Lea Muslija

Krem karamel i ftohtë në tavë – Ëmbëlsira e ditës

Lea Muslija

Makarona të pjekura me djathë feta

Dafina Vidishiqi

Patëllxhan të pjekur me qumësht dhe vezë – Receta tradicionale

Lea Muslija

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...