Agjencia Zhurnal.mk

Letërnjoftime dhe pasaporta me emrin e ri do të jepen nga shtatori

Shkup, 20 janar – Dokumentet e reja personale për qytetarët me emrin Republika e Maqedonisë Veriore do të fillojnë të jepen nga shtatori i këtij viti. Ndryshimet e reja do të përfshijnë gjithashtu përkatësinë etnike të komuniteteve pakicë në vend.

Sipas Ministrisë së Brendshme, prokurimi dhe dorëzimi i formave ekzistuese të dokumenteve personale (dokumentet e udhëtimit, letërnjoftimet, patentat e shoferit, pasaportën zyrtare, pasaportën diplomatike, pasaportën e huaj, lejen e qëndrimit të përkohshëm, lejen e qëndrimit të përhershëm) dhe prokurimi dhe dorëzimi kanë përfunduar. Llojet e reja të formularëve për dokumente personale (pasaporta, letërnjoftime, patenta shoferi, pasaporta biznesi, pasaporta diplomatike, pasaporta e të huajve, leje qëndrimi të përkohshëm, leje qëndrimi të përhershëm) për periudhën nga 01.01.2020 deri në 31.12.2021, duke zbatuar ndryshimet e mësipërme parashikuar në Ligjin për përdorimin e gjuhëve dhe ndryshimet kushtetuese.

Deri në shtator, kur fillon lëshimi i dokumenteve personale me emrin e ri kushtetues, qytetarët do të marrin dokumente me Republikën e Maqedonisë së Veriut që do të duhet të zëvendësohen deri më 2024, më së voni, në vend të vlefshmërisë 10-vjeçare. Gjatë kësaj periudhe pasaportat me “Republikën e Maqedonisë” kanë vulën që thotë: “Kjo pasaportë i përket Republikës së Maqedonisë Veriore”.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...