Agjencia Zhurnal.mk
Covid 19 Maqedoni TOP LAJM

Ligjëratë për Covid-19 në Kabinetin e Presidentit

Shkup, 7 tetor, zhurnal.mk – Në Kabinetin e presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, mbrëmë u mbajt ligjëratë në temën “Kovid-19 – sfida, përgatitje për valë të re eventuale, përvojat e deritanishme dhe mjekimi”.

Në këtë ngjarje, siç informojnë nga Kabineti i presidentit, fjalime të tyre kishin ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe; Xhihan Tavilla, shefe e Organizatës Botërore të Shëndetësisë në Shkup; Kristina Stavridis nga Instituti i Shëndetit Publik dhe drejtoresha e Klinikës Universitare për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, Milena Stevanoviq.

Duke folur para studentëve të pranishëm nga Fakulteti i Mjekësisë në Shkup, bashkëshortja e presidentit shfaqi kënaqësi nga interesimi i tyre që të njoftohen me sfidat të cilat dalin nga Kovid-19. Ajo porositi se pandemia globale (rritje paralele e numrit të të sëmurëve nga gripi dhe Kovid-19), kërkon qasje serioze dhe me përgjegjësi dhe se kontributi i tyre dhe përfshirja aktive janë më se të mirëseardhura.

Ministri Filipçe e theksoi rëndësinë e qasjes multisektoriale për përballjen e suksesshme me virusin korona. Duke folur për sfidat në shëndetësi ai theksoi se zgjidhjet e pjesshme nuk do ta japin rezultatin e dëshiruar, por qasja sistematike në bazë të parametrave karakteristike për vendin, të cilat analizohen lehtë.

Shefja e Organizatës Botërore të Shëndetësisë në Shkup, Xhihan Tavilla, shfaqi kënaqësi nga bashkëpunimi partneriteti, i hapur dhe transparent me ministrinë e Shëndetësisë në shtetin tonë duke dërguar urime për atë që është arritur sa i përket zgjerimit të kapaciteteve me qëllim përballje më të suksesshme me Kovid-19.

Mjekja Kristina Stavridis e tregoi situatën më të re epidemiologjike, përderisa asistentja mjekja Milena Stevanoviq foli për metodat më të reja për trajtim të cilat zbatohen në mjekimin e pacientëve me Kovid-19.

Ngjarja u mbajt në kuadër të iniciativës së filluar në shkurt në Zyrën e presidentit MlladiHab me ligjërim profesional nga sfera e mjekësisë të ministrit Venko Filipçe, që vazhdoi në Vilën Vodno me ligjëratën e bashkëshortes së presidentit në temë: “3D Vizualizim i simplifikuar: µCT evaluim in vitro и in vivo“ dhe me ligjëratën me rastin e Ditës Botërore të Sëmundjes së Alzhajmerit në asistim të mjekes sci Gabriela Novotni nga Fakulteti i Mjekësisë dhe prof. dr. Kristina Mitiq nga Fakulteti Stomatologjik në Shkup.

“Qëllimi kryesor i këtij aktiviteti është që studentët dhe mjekët e rinj të njoftohen më shumë me pandeminë me Kovid-19, sfidat me të cilat përballemi, përgatitjet për valë të re eventuale, si dhe me përvojat e deritanishme të parandalimit dhe mjekimit, nga ana e personave kompetentë”, thuhet në kumtesën e Kabinetit të Pendarovskit.

Postime të ngjashme

Gashi: Alternativa do të hynte në Qeveri, por pa BDI-në

R Zh

Musliu: Në Maqedoni nga viti 1990 gjithmonë diçka është tensionuese

T E

Pandemia rriti çmimin e barnave dhe shërbimeve mjekësore

T E

Heshtje në BDI për dorëheqjen e Mexhitit?

R Zh

Remzi Mehmedi: Tetë njësi zgjedhore siç është edhe ndarja e rajoneve zhvillimore

T E

Ulet numri i kurorzimeve për shkak të pandemisë

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...