Agjencia Zhurnal.mk

Ligji i ri për Prokurorinë publike, të martën në procedurën parlamentare?

Shkup, 25 janar – Një version i ri i Ligjit për prokurorinë publike do të hyjë në procedurë parlamentare ditën e martë, kreu i LSDM-së, Zoran Zaev pret që votimi për ligjin të ndodhë jo më vonë se 11 shkurt.

Qeveria nuk devijon nga linjat e kuqe për zgjedhjen dhe shkarkimin e Prokurorit Publik të Shtetit dhe vendimet kalimtare të përfunduara që kanë të bëjnë me prokurorët nga PSP.

Një seancë dëgjimore publike do të organizohet gjithashtu gjatë javës, ku do të ftohen prokurori i shtetit Lubomir Joveski dhe ekspertë të fushës penale.

VMRO-DPMNE do të marrë pjesë në debat. Kreu i partisë Hristijan Micksoski ka thënë se ata nuk do ta mbështesin ligjin pa pranuar vërejtjet e tyre por megjithatë pas takimit që ka pasur me Mishel, Mickoski ka thënë se do të vazhdojnë takimet në grupet e punës.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...