Maqedoni

Lokalizohet zjarri në fshatin Gajre

Zhurnal Ads

Tetovë, 5 shtator – Zjarri pyjor nën fshatin Gajre është shuar mbrëmë nga zjarrfikësit e Tetovës, në sipërfaqe prej rreth 1.000 metrave katrorë. Komandanti i njësisë zjarrfikëse Uka Aliti informoi se zjarri ka përfshirë shkurrë, ndërsa problem në raste të tilla është edhe vështirësia e qasjes në terren, me ç’rast rreziku është i madh që zjarri lehtë të përhapet dhe vështirë të lokalizohet.

“Edhe pse bëhet fjalë për sipërfaqe më të vogël pyjore prej vetëm 1.000 metra katrorë, zjarret e mëdha janë të rrezikshme pasi janë në pjesën malore dhe për shkak të vegjetacionit të thatë në këtë periudhë, lehtë ka mundur të përhapet edhe drejt fshatit. Zjarret e tilla vështirë lokalizohen për shkak të qasjes së vështirë në terren”, tha Aliti.

Zjarrfikësit kanë marrë thirrje rreth orës 19:30 ndërsa zjarri u lokalizua për rreth një orë.

Postime të ngjashme

Një pacient me Covid ka ikur nga spitali “8 Shtatori”

Z H

Plani për reformën e NATO-s është i gatshëm, një vit pas diagnozës së Makronit se Aleanca është në “vdekje të trurit”

T E

Dimova: Nuk jap dorëheqje derisa të zgjidhet dilema e 2.2 milion eurove

Z H
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...