Maqedoni

LSDM: Mbi 26 milionë euro përfunduan tek qytetarë

Zhurnal Ads

Shkup, 24 shtator, zhurnal.mk – Qeveria e kryesuar nga LSDM-ja mori masa efikase dhe në kohë për përballje më të lehtë me pasojat ekonomike të shkaktuara nga koronavirusi dhe tregoi se kujdeset për çdo qytetar, ndërsa njëkohësisht krijon edhe ekonomi zhvillimore me qëllim të përballjes së suksesshme me krizën, kumtuan sot nga LSDM

“Vetëm përmes masën “blej vendore”, 26,8 milionë euro përfunduan tej 309.000 qytetarë me qëllim që të nxitet konsumi privat dhe të përforcohet fuqia blerëse. Me ta 16,5 milionë euro u dedikuan për 113.000 qytetarë të papunësuar dhe qytetarë të cilët janë pranues të ndihmës sociale. Përmes 5,4 milionë euro për 111.000 qytetarë të punësuar me të ardhura të ulëta”, thone nga LSDM

Sipas tyre, mbi 4 milionë euro për 81.000 qytetarë të rinj, si dhe më shumë se 900.000 euro për 4.000 punonjës shëndetësorë.

“Paralelisht, përmes masës “Shtëpia është shtëpi” Qeveria e kryesuar nga LSDM-ja ndau vauçerë për turizëm për 117.000 qytetarë në vlerë prej 12 milionë eurove, si ndihmë direkte për turizmin dhe hotelierinë si një prej degëve më të prekura ekonomike”, deklarua nga Qendra për komunikime me opinionin e LSDM-së.

Postime të ngjashme

Editorial: A do të lëkundet Maqedonia e Veriut nga pesimizmi i disa anëtarëve të BE-së

R ZH

Të martën pritet të hapet teatri shqiptar, ministri Boçvarski i gatshëm të japë lejen për punë

T E

Gjykata Penale kërkon 20 gjykatës të rinj

XH,I
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...