Agjencia Zhurnal.mk

Lubljana qyteti i parë europian pa mbeturina

Lubljanë, 23 qershor – Lubljana është qyteti i parë europian pa mbeturina, kështu shkruan The Guardian. E gjitha filloi nga viti 2002 kur filluan të ndajnë mbeturinat në letër, qelq dhe ambalazhe të ndryshme nëpër kontenjer në rrugë e katër vite më vonë filloi të mblidhen mbeturinat derë në derë.

Mbledhja e mbeturinave ndarar në vitin 2003 u bë e ligjshme në secilin vend europian por Lubljana tashmë ishte thuajse dy dekada larg gjithë vendeve, në vitin 2013 secila pjesë e qytetit kishte koshat e mbeturinave të ndara.

Rezultatet janë shumë impresionuese pasiqë në vitin 2008 reciklimi i mbeturinave ishte 29.3% kurse sot ajo % është 68 dhe e bën Lubljanën vendin e parë në Europë pa mbeturina.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...