Agjencia Zhurnal.mk

Lucid Air ka një gamë prej më shumë se 800 kilometrash, me një ngarkesë baterie

Makina e parë elektrike nga Lucid Motors thuhet se ka vendosur një rekord.

Lucid Air do të fillojë zyrtarisht më 9 shtator, por CEO i Lucid Motors, Peter Rawlinson, tashmë ka njoftuar disa detaje.

Ai tha, ndër të tjera, që Lucid Air do të vendosë një standard të ri të efikasitetit.

Ai foli për një gamë prej 650 kilometrash me një ngarkesë baterie, transmeton Telegrafi.

Tani, sipas Electrek, rezultatet e një testi vërtetojnë se Rawlinson nuk bënte shaka.

Sipas testeve, automjeti arriti një gamë prej 832 kilometrash me një ngarkesë baterie në të ashtuquajturin provën EPA.

Agjencia e Mbrojtjes së Mjedisit (EPA) kombinon disa cikle të ndryshme lëvizjeje në matjet e saj.

Ky standard i ri u mblodh nga FEV të SHBA-së Amerika e Veriut në Auburn Hills, Michigan. Ky test konfirmon që Lucid Air aktualisht është makina elektrike me gamën më të madhe.

Rawlinson tashmë ka komentuar se ai është i kënaqur që Lucid Air e ka kaluar me kaq sukses provën dhe është duke vendosur një moment historik të ri.

Sipas CEO, ky qëllim u arrit përmes zhvillimit të brendshëm.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...