Agjencia Zhurnal.mk

Macron apel të fortë: Kriza nuk tejkalohet pa solidaritetin e BE, nuk dua një Evropë egoiste dhe të ndarë

Nje dite pasi presidenti i Italise per thirrje per ndihme, vjen reagimi nga Franca.

“Nuk dua një Evropë egoiste dhe të ndarë”. Ky eshte apeli i forte qe ben presidenti Francez, Emmanuel Macron, në një intervistë per AFP në të cilën ai thekson se “Franca është përkrah Italisë”.

“Ne nuk do ta kapërcejmë këtë krizë pa solidaritet të fortë evropian, për sa i përket shëndetit dhe financave”, ka thene ai, duke theksuar se asnje vend nuk vepron dot i vetem.

Në Këshillin Evropian të enjten e kaluar, Macron theksoi “dhjetë vende të eurozonës, që përfaqësojnë 60% të PBB-së së saj, mbështetën shprehimisht” idenë e “Coronabond”, për “një kapacitet të përbashkët borxhi, pavarësisht nga emri, ose një rritje në buxhetin e BE për të lejuar mbështetje të vërtetë për vendet më të prekura nga kjo krizë “.

“Disa vende, përfshirë Gjermaninë – vazhdoi Macron në intervistën me tre gazeta italiane – kanë shprehur ngurrimin e tyre. Ne kemi vendosur të vazhdojmë këtë debat themelor, në nivelin më të lartë politik, në javët e ardhshme. Ne nuk mund ta braktisim këtë betejë. Unë preferoj një Evropë që pranon dallime dhe debate sesa një njësi fasadash që çon në imobilitet. Si Giuseppe Conte, unë nuk dua një Evropë me emëruesin më të ulët të zakonshëm. Koha është historike: Franca do të luftojë për një Evropë solidariteti, sovraniteti dhe ardhmërie “.

Sa i përket krizës shëndetësore dhe modelit të reagimit të Italisë dhe Francës ndaj epidemisë, Macron kujton se në Francë “ne morëm masat më të forta dhe sa më shpejt që të ishte e mundur; ne miratuam, përballë një numri të ngjashëm rastesh, masat e kufizimet shoqërore disa ditë para partnerëve tanë evropianë.

Ne mësuam nga përvojat e dhimbshme të vendit tuaj dhe nga vendimet kurajoze të marra nga qeveria juaj: shumë vende evropiane i konsideruan këto kufizime të tepërta, sot ata të gjithë i zbatojnë ato sepse ato janë të domosdoshme në luftën tonë kundër virusit “.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...