Agjencia Zhurnal.mk

Makraduli: Plani për pastrimin e ajrit mundëson mbrojtje ekologjike dhe kursim ekonomik

Probishtip, 22 qershor – Sot, zëvendës ministri i Mjedisit dhe Planifikimit hapësinor, Jani Makraduli, vizitoi institucionet në komunën e Probishtipit që morën fonde pas thirrjes nga Programi për uljen e ndotjes së ajrit për vitin 2020.

Kreu i Probishtipit, Dragan Anastasov informoi se në këtë thirrje komuna ka marrë fonde për zëvendësimin e plotë të zdrukthtarisë në JOUGD Goce Delchev, objekti Izvorce, realizimi i të cilit është në fazën përfundimtare, si dhe për peizazhet kopshtare të oborrit në ndërtesën Srnicka, të cilat do të pasojnë në këtë periudhë.

– Për shkollën fillore “Nikolla Karev” janë siguruar fonde për zëvendësimin e sistemit të ngrohjes për naftë, dru dhe qymyr në sistemin të pompave të nxehtësisë, gjë që zvogëlon kostot e ngrohjes, përmirëson kushtet e mësimit në shkollë, por në të njëjtën kohë më e rëndësishmja emetimet e gazrave të dëmshëm zvogëlohen dhe mjedisi përmirësohet drejtpërdrejt, tha Anastasov dhe falënderoi Qeverinë dhe Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit hapësinor.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...