Manhattan do të bëhet me një kampus lundrues

Pandemia e coronavirusit e ka çuar njerëzimin në një epokë të re të qëndrueshmërisë dhe ndërgjegjësimit mjedisor dhe një kompani me emrin ‘3deluxe’ ka vendosur të bëjë një projekt në Manhattan që nxjerr në pah këto vlera.

 

Manhattan do të marrë një kampus lundrues të vetë-qëndrueshëm dhe miqësor me mjedisin që do të gjenerojë energji dhe ujë për nevojat e tij.

“Pas një polarizimi pandemik tronditës dhe social në vitet e fundit, ekziston një dashuri më e madhe për natyrën. Është koha që arkitektura dhe urbanizimi të zgjedhin një qasje më ambicioze për të humanizuar hapësirën tonë të jetesës”, tha CEO i 3deluxe Dieter Brell.

Kampusi do të jetë një platformë komunikuese që do të “mbrojë të gjithë jetën në tokë dhe det dhe do të shtrijë kufijtë e dizajnit”, tha kompania.

Krijuesit e platformës besojnë se kampusi lundrues do të përdorë teknologjitë më të fundit të pastrimit të ajrit dhe do të ketë ferma me erë, sisteme fotovoltaike, termocentrale dhe bioreaktorë për të siguruar emetime minimale. Kjo do të thotë që platforma do të prodhojë të gjithë energjinë e nevojshme dhe ujin dhe nuk do të marrë asgjë nga planeti që nuk mund të kthehet.

Përveç kësaj, platforma është e mbrojtur nga ngritja e niveleve të detit, i cili është një problem më pak.

Në të ardhmen, nëse njerëzit e Manhattan vendosin të duan më shumë hapësirë, struktura mund të zgjerohet, dhe ky është një lajm i shkëlqyeshëm për qytetin tashmë “të mbipopulluar”.

Related posts

Apple rrit sigurinë ndaj softuerit të spiunimit Pegasus

D V

Teknologji e re e leximit për personat e verbër dhe me shikim të dobësuar në bibliotekat e Vjenës

D V

Kjo është “familja” Bitcoin: Filluan nga hiçi, tani kanë magazina në katër kontinente

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More