Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Mariçiç – Bomgartner: Franca e gatshme për të ndihmuar në reformën gjyqësore

Shkup, 17 nëntor – Ministri i Drejtësisë Bojan Maricic u takua me Siril Bomgartner, ambasadori i ri Francez në vend. Në takim u diskutua për thellimin e bashkëpunimit midis dy vendeve në fushën e drejtësisë, si dhe ndihmën franceze në drejtim të integrimit evropian të vendit.

Ministri Mariçiç, në dritën e zhvillimeve rreth fillimit të pritshëm të negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian, i tha ambasadorit se Qeveria ka investuar shumë në vitet e fundit për të përmirësuar marrëdhëniet me vendin fqinj dhe popullin bullgar.

Mariçiç theksoi gjithashtu se metodologjia e re për negociatat, e cila u bë me iniciativë të Francës, është një mundësi e mirë për të bërë një transformim të madh të vendit përmes procesit të negociatave.

Mariçiç gjithashtu informoi Bomgartner mbi të gjitha hapat e ndërmarra nga Ministria e Drejtësisë për të përmirësuar etikën, llogaridhënien dhe transparencën e të gjithë sistemit gjyqësor.

“Ne duam që të gjithë hapat e ardhshëm që do të ndërmarrim për të përmirësuar punën e gjyqësorit të koordinohen me partnerët tanë evropianë. Për më tepër, ndryshimet që po bëjmë tani janë gjithashtu në një bashkëpunim të ngushtë me BE,” tha Mariçiç.

Bomgartner ofroi ndihmë teknike, financiare dhe institucionale për të shpejtuar procesin e reformimit të sistemit gjyqësor dhe Maricic dhe Bomgartner ranë dakord që takime të tilla do të vazhdonin në të ardhmen dhe se do të kishte një bashkëpunim më intensiv për çështje brenda kompetencave të Ministrisë së Drejtësisë.

Postime të ngjashme

Pasaportat me afat të skaduar do të vlejnë deri më 31 dhjetor

Zekirija Haxhiu

BE-ja vendosë Maqedoninë e Veriut në listën e vendeve të sigurta për rrugëtim

Zekirija Haxhiu

Osmani mund tu jep fund protestave të VMRO-së, por Bullgarinë askush nuk e bind të heqë veton

Bekim Laçi

Bonuse për policët që kanë punuar jashtë orarit të punës

Zekirija Haxhiu

Sot përfundon thirrja për vauçerë prej 12000 denarëve, kanë arritur 2600 aplikime

Zekirija Haxhiu

Kthim në normalitet, nga sot pa orë policore dhe mund të organizojmë dasma

Bekim Laçi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...