Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Mariçiq: Morëm edhe një raport inkurajues nga GREKO

Shkup, 30 mars – Zhurnal.mk – Morëm edhe një raport inkurajues nga GREKO për përmbushjen e rekomandimeve nga raundi i pestë i evaulimit në temë parandalim nga korrupsioni dhe promovim të integritetit të pushtetit qendror. Nga gjithsej 23 rekomandime Maqedonia Veriut plotësisht apo pjesërisht ka implementuar 13 rekomandime, deklaroi sot ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiqi.

Ky, theksoi Mariçiqi është raporti i dytë inkurajues radhazi nga GREKO – organ i Këshillit të Evropës që merret me monitorim të standardeve antikorrupsion në shtetet anëtare, që, theksoi si, flet për vazhdimësinë e politikave antikorruptuese qeveritare.

“Trupi evropian e vlerësoi si plotësisht të implementuar rekomandimin për publikimin e emrave dhe lartësinë e honorareve të këshilltarëve të Qeverisë dhe ministrave, si dhe faktin se për të gjithë këshilltarët ekzistues dhe të ardhshëm zbatohet testi për integritet. Gjithashtu, përshëndetet ajo që janë paraparë edhe tashmë po zbatohen sanksione për mosrespektim të Kodit nga ana e bartësve të funksioneve ekzekutive. GREKO potencoi se Qeveria ka siguruar resurse të konsiderueshme financiare, material dhe njerëzore për punën e KSHPK veçanërisht për zhvillim të bazës së të dhënave dhe zgjidhje softuerike”, deklaroi Mariçiqi në konferencën e sotme për shtyp.

KSHPK, tha ai punon sipas ligjit të ri dhe buxhetit të rritur dhe ka hapësirë të hapur ta udhëheqë luftën kundër korrupsionit, së bashku me Qeverinë dhe organet gjyqësore.

“Shohim se hapen lëndë dhe procedura për persona, pa dallim nëse janë pjesë e pushtetit apo opozita dhe pa dallim në cilin nivel të kryerjes së funksionit publik ndodhen. Kjo është për përshëndetur edhe mënyra e vetme në thelb të ndryshohen punët, para së gjithash për të mirën e qytetarëve”, theksoi Mariçiqi.

GREKO, gjithashtu, është e kënaqur edhe nga përpunimi i udhëzuesit praktik nga KSHPK me udhëzime të qarta nga funksionarët si ta identifikojnë konfliktin eventual të interesit me radhët e tyre.

Grupi Greko, je koment pozitiv edhe për ndryshim të dekretit qeveritar për marrjen e dhuratave dhe theksoi Mariçiqi, mbetet menaxhim më I mire dhe udhëheqjen e regjistrit të dhuratave nga ana e të gjithë funksionarëve.

Në pjesën e rekomandimeve të pjesshme dhe pazbatuara, sipas Mariçiqit Qeveria obligohet të punojë në përmbushjen e tyre deri në shtator zë vitit 2022.

Postime të ngjashme

Angelovska-Bezhoska: Rritja e produktivitetit, investimi në kapitalin njerëzor, reformat strukturore dhe digjitalizim për rritje stabile ekonomike

R Zh

Instituti “Robert Koch”: Maqedonia nuk ndodhet në listat e vendeve të rrezikshme nga coronavirusi

Dafina Vidishiqi

Garë humanitare në kejin e Shkupit për ndihmë të repartit Onkologjik në Klinikën e Fëmijëve

Dafina Vidishiqi

Nënshkrim i marrëveshjeve për dërgimin e këshilltarëve ekonomikë nga Ministria e Ekonomisë dhe e Bujqësisë

Dafina Vidishiqi

Paratë e diasporës së Maqedonisë – më shumë nëpërmjet bankave, më pak para në dorë

R Zh

Maqedonia me 425 raste aktive, deri tani janë vaksinuar 254.154 qytetarë

Dafina Vidishiqi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...