Agjencia Zhurnal.mk

Mariçiq: Por përpilohet ligj për gjendje të jashtëzakonshme dhe gjendje lufte

Shkup, 25 shtator, zhurnal.mk – Ministri i drejtësisë, Bojan Mariçiq sot nga konferenca për shtyp tha se është duke u përgatitur ligj për gjendj të jashtëzakonshme dhe për gjendje lufte.

Ai në konferencë tha se sipas nevojës Maqedonia e Veriut duhet të shpall gjendje të jashtëzakonshme për të ardhmen dhe për këtë sipas ligjeve, zgjidhja gjendet vetëm në Kushtetutë, me një apo dy nene.

“Së shpejti pritet të formohet grup pune që do të konsultohet me ekspertë, me opozitën, me kryetarin e shtetit dhe me të gjithë faktorët tjerë, për të përgatitur ligj për gjendje të jashtëzakonshme dhe gjendje lufte” tha Mariçiq.

Ministri i drejtësisë tha se nuk pret përkeqësim të situatës me COVID-19 por shteti duhet të jetë i përgatitur edhe ligjërisht por edhe me instrumente tjera.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

XH.I

Lajmet e fundit

Loading...