Mariçiq: Së shpejti fillon digjitalizimi i gjyqësorit

Shkup, 16 korrik – Digjitalizimi është në fazën përfundimtare dhe së shpejti do të fillojnë të pajisen gjykatat e para përgjatë shtetit, tha sot ministri i Drejtësisë, Bojan Mariçiq në takimin e grupit të punës së vendeve të Ballkanit Perëndimor.

 

Mariçiq foli edhe për rëndësinë dhe përfitimet nga digjitalizimi në vendet e Ballkanit Perëndimor në lehtësimin dhe përmirësimin e qasjes në drejtësi për qytetarët e gjithë rajonit.

“Strategjia e përbashkët digjitale e vendeve të Ballkanit Perëndimor do t’i përshpejtojë përpjekjet për integrimin në BE. Pritet të sjellë ndryshime më të shpejta sa i përket sundimit të drejtësisë, të ndihmojë që të krijohet strukturë funksionale e tregut në rajon dhe e nxit modernizimin e administratës dhe shoqërisë”, tha ministri Mariçiq.

Takimi i sotëm i grupit të punës i përbërë nga përfaqësues të ministrive të drejtësisë nga Ballkani Perëndimor ka për qëllim thellimin e bashkëpunimit rajonal në lidhjen e rajonit, shkëmbimit të përvojave dhe mbështetjes së procesit të digjitalizimit, i cili është me rëndësi të madhe, veçanërisht në rrugën e integrimeve evropiane

Related posts

Tetovë, një pacient 21 vjeçar një prej gjashtë viktimave nga covid në 24 orët e fundit

Redaksia

Dita e dytë nga Forumi financiar ndërkombëtar në Shkup, në fokus ekonomia e gjelbër dhe kapitali njerëzor

Redaksia

Azem Sadiku nga PDSH do të garojë për herë të katërt për kryetar të Studeniçanit

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com