Masat për hyrje në Greqi zgjaten edhe për një javë

Athinë, 10 shtator – Masat dhe parakushtet aktuale për hyrjen në Greqi nuk kanë ndryshuar, të cilat, ndër të tjera, vlejnë për qytetarët e Maqedonisë, dhe janë zgjatur deri të PrNjë dokument që lidhet me Covid-19, dmth një certifikatë vaksinimi me 14 ditë nga imunizimi ose një certifikatë të Covid-19 ose një test negativ PCR / Rapid, si dhe një formular PLF të plotësuar kërkohen ende për të udhëtuar në fqinjin jugor, ndërsa për ata që nuk janë vaksinuar ose nuk kanë kaluar dhe po udhëtojnë me një test negativ, dhe vijnë nga 16 vende të veçanta, përfshirë Maqedoninë, do të testohen në pikat e hyrjes.

 

Sipas vendimit të ri ministror të Qeverisë Greke “Parakushtet për hyrjen në vend për të kufizuar përhapjen e Covid-19” të botuar tashmë në Gazetën Zyrtare të Greqisë dhe hyrë në fuqi në orën 6 të mëngjesit të sotëm, të gjithë vizitorët “pavarësisht të shtetësisë dhe hyrjes “në vend” si dhe në katër muajt e fundit kanë katër opsione, në lidhje me dokumentet që ata duhet të paraqesin dhe lidhen me Covid-19, dhe MPB përcjell në detaje të gjitha parakushtet për udhëtimin në fqinji jugor.

Opsioni i parë është që të keni përfunduar vaksinimin 14 ditë para udhëtimit dhe të dorëzoni një certifikatë vaksinimi në greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht, e lëshuar nga një institucion publik dhe që përmban të dhënat: emrin dhe mbiemrin, si të cilat janë të shënuara në pasaportë, llojin e vaksinës dhe numrin e dozave, së bashku me datat e administrimit.

Mundësia e dytë është me një test negativ: ose një PCR të marrë në 72 orët e fundit para udhëtimit ose një test antigjeni (të shpejtë) të marrë 48 orë më parë. Për të dy opsionet, testi duhet të jetë në një laborator privat ose të miratuar nga shteti i vendit të origjinës, dhe certifikata duhet të jetë në greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht, si dhe për certifikatën. emrin dhe mbiemrin e personit që udhëton, të regjistruar në pasaportë.

Lidhur me këtë opsion janë masat shtesë, pra testimi i detyrueshëm i hyrjes.

Më konkretisht, për “të gjithë udhëtarët, pavarësisht nga shtetësia dhe mënyra e hyrjes, të cilët mbërrijnë në Greqi nga vendet: Egjipti, Shqipëria, Argjentina, Maqedonia, Bullgaria, Brazili, Gjeorgjia, Kuba, Emiratet e Bashkuara Arabe, India, Kina, Libia, Maroku , Pakistani, Rusia dhe Turqia “, të cilët udhëtojnë me një test negativ, një parakusht për hyrje është të merrni një rezultat negativ nga testi i detyrueshëm PCR dhe testi i shpejtë në pikat e hyrjes në Greqi.

Testimi i detyrueshëm nuk zbatohet për udhëtarët që kanë një certifikatë të vlefshme vaksinimi 14 ditë pas dozës së dytë ose konfirmimit të sëmundjes në gjashtë muajt e fundit.

Opsioni i tretë vlen për ata që i janë nënshtruar Covid-19 në gjashtë muajt e fundit dhe mund të dorëzojnë një certifikatë sëmundjeje pas testimit laboratorik me PCR ose test antigjen (të shpejtë), dhe certifikata lëshohet 30 ditë pas testit të parë pozitiv dhe testit të tij vlefshmëria është deri në 180 ditë më vonë.

Dokumenti duhet të jetë nga një institucion publik ose nga laboratorë të miratuar nga vendi i origjinës, të përmbajë të dhënat e pasaportës dhe përsëri, mund të jetë në disa gjuhë, pra greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht.

Certifikata Evropiane Covid Digital është opsioni i katërt alternativ i hyrjes në Greqi.

Detyrimet specifike dhe rregullat e udhëtimit zbatohen për personat mbi 12 vjeç.

Për më tepër, për udhëtime, formulari elektronik PLF (Formulari i gjetjes së pasagjerëve) është i detyrueshëm, i cili duhet të plotësohet përmes faqes në internet https://travel.gov.gr, pas së cilës merret një konfirmim me një kod QR dhe konsiderohet si një dokumenti i nevojshëm për të hyrë në Greqi.

Të gjithë vizitorët në Greqi, pavarësisht nga vendi i origjinës, mund të testohen, dhe përzgjedhja bëhet sipas algoritmit shëndetësor dhe me ndihmën e kodit nga formulari PLF.

Testimi tashmë është i detyrueshëm për udhëtarët që vijnë nga Maqedonia dhe që udhëtojnë me një test negativ.

Ata që do të testohen do të duhet të presin për rezultatet.

Nëse rezultati është pozitiv, sigurohet një karantinë dhjetë ditore në një hapësirë ​​të përshtatshme të treguar nga autoritetet kompetente, dhe në rast të personave që kanë përfunduar vaksinimin 14 ditë më parë, atëherë izolimi i detyrueshëm është shtatë ditë.

Në ditën e fundit të karantinës, ata që janë pozitivë, të vaksinuar apo jo, duhet të kenë një test PCR.

Personat që udhëtojnë me raste të konfirmuara, pra kontakte të ngushta të atyre që janë pozitivë për Covid-19, kanë mundësi të kthehen në vendin e tyre të njëjtën ose ditën tjetër, me kusht që të marrin dy rezultate negative nga dy teste (PCR ose Rapid) të marra brenda 24 orë dhe gjatë udhëtimit të vishni një maskë N95.

Në rast se personat që udhëtojnë me raste të konfirmuara mbeten në vend dhe nuk janë vaksinuar ose nuk kanë marrë Covid-19 në gjashtë muajt e fundit, atëherë ata duhet të jenë në izolim 14-ditor pas kontaktit të fundit me personin pozitiv, pa duke u testuar ose shtatë ditë karantinë dhe në ditën e shtatë për të bërë një test PCR.

Nëse kontaktet e ngushta janë vaksinuar ose vaksinuar me Covid-19 në gjashtë muajt e fundit, atëherë nuk kërkohet karantinë, por ato duhet të testohen me një test PCR kur të hyjnë në vend.

Për shkelje të masave dhe detyrimeve ligjore, parashikohen gjoba prej 500 deri në 5000 euro.

Për hyrjen në Greqi, të gjitha vendkalimet kufitare tokësore janë të hapura 24 orë në ditë, me përjashtim të Merzanit në Shqipëri, e cila është e hapur nga ora 8 e mëngjesit deri në 8 pasdite, dhe nga Turqia përmes Castanes dhe Kipi çdo ditë, 1.500 persona lejohen të hyjnë.

Nga Maqedonia në fqinjin jugor mund të udhëtoni nëpër Evzoni (Bogorodica), përmes Nikit (Medzitlija) dhe Dojranit, pa asnjë kufizim për sa i përket numrit të vizitorëve ose sa i përket orëve të punës.

Vendimi, siç raporton MIA, thotë se turistët, gjatë qëndrimit në Greqi, duhet të respektojnë masat që vlejnë për grekët./MIAemten e ardhshme, tha korrespondenti i MIA -s nga Athina.

Related posts

Zjarret në Turqi / Maqedonia e Veriut s’ka turistë të rrezikuar

R Zh

Sela alarmon institucionet: Mafia urbane, kryetari i Komunës së Strugës dhe të afërmit e tij ndërtojnë 5 shtëpi në breg të liqenit

R Zh

Aleksandar Stankov: Identifikimi i viktimave, pas përfundimit të autopsisë

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More