Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Mbështeten ndryshimet e Ligjit për barëra dhe mjete mjekësore në Komisionin kuvendor për shëndetësi

Shkup, 25 janar – Komisioni kuvendor për shëndetësi pasditen e sotme në seancë i dha mbështetje Propozim ligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për barëra dhe mjete mjekësore, me procedurë të shkurtuar në lexim të dytë, i paraqitur nga deputetët Nenad Kociq, Kastriot Rexhepi, Arbër Ademi, Beti Rabaxhievska Naumovska, Belkisa Zeqiri, Emilija Rambabova.

Me zgjidhjet e propozuara do të mundësohet krijimi i parakushteve ligjore për lëshimin e një autorizimi për vendosjen në qarkullim për vaksinat kundër Kovid-19 kur dorëzuesi i kërkesës nuk ka seli në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, si dhe për lëshimin e një autorizimi të kushtëzuar për vendosje në qarkullim në rast se aplikuesi nuk e ka dorëzuar dokumentacionin e plotë në përputhje me nenin 20 të Ligjit për barëra dhe mjete mjekësore.

Propozuesit në shpjegim theksojnë se nga situata aktuale në nivel botëror e shkaktuar nga koronavirusi është e nevojshme urgjent të mbrohet popullata me vaksinat efektive kundër Kovid-19 me të cilat do të ulen dëmet që i shkaktoi virusi Kovid-19 dhe do të mbrohen ekonomitë në nivel global. Sipas tyre për shkak të uljes së dëmeve nga koronavirusi qeveritë në gjithë botën do ta financojnë zhvillimin e vaksinave dhe do të lidhin marrëveshje dypalëshe me prodhuesit e vaksinave. Theksojnë se për shkak të sigurisë dhe mbrojtjes së qytetarëve të Maqedonisë, qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut është e detyruar që në afat sa më të shkurtër t’u sigurojë vaksina qytetarëve kundër Kovid-19. 

Postime të ngjashme

Rexhepi: Mbështesim interpelancën e Mexhitit kundër Grubit

R Zh

“Rindërtimi i Sallës Universale do të nis gjatë muajit maj”

Z H

Bishevac: Kërkesat bullgare janë absolutisht të papranueshme dhe joevropiane

R Zh

Zaev: Askush nuk ka kërkuar rotacion të ministrave të BDI-së

Z H

Edhe më tej nuk ka burg për Boban Iliçin, Gjykata i shtynë dënimin për pas 3 muajve

Z H

Edhe disa ditë do të punohet në ndërrimin e tubacionit në sistemin e ujësjellësit të Tetovës

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...