Mbi 130 kompani dhe 500 ekspozues vendorë të përfshirë me pakon e pestë masash për industrinë për organizimin e ngjarjeve

Shkup, 7 korrik – Zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, koordinim të resorëve ekonomikë dhe investimeve Fatmir Bytyqi dhe sekretari i përgjithshëm i Qeverisë Muhamed Zeqiri në emër të Qeverisë sot nënshkruan marrëveshje me 33 kompani me projekte për mbështetje financiare të industrisë dhe operatorëve për organizimin e ngjarjeve, me angazhim të detyrueshëm të ekspozuesve vendas për realizimin e ngjarjeve në tema me të cilat shënohet 30 vjetori i pavarësi të Maqedonisë së Veriut, kumtuan nga pres-shërbimi qeveritar.

 

“Kam nderin që sot i nënshkruajmë marrëveshjet për mbështetje financiare të industrisë dhe operatorëve të ngjarjeve, me angazhim të detyrueshëm të interpretuesve vendas për realizimin e ngjarjeve me tema që shënojnë një jubile të rëndësishëm – 30 vjet pavarësi të Maqedonisë së Veriut.

Me këtë vendim, për aprovim të mjeteve nga buxheti i shtetit në vlerë prej 61 milion e 499 mijë denarë, pra rreth një milion euro, të destinuara për implementimin e projekteve të 33 ndërmarrjeve në këtë fushë, ne kemi përfunduar me sukses një procedurë që ndihmon jo vetëm operatorët e ngjarjeve ekonomike, si dhe një numër kontraktorësh dhe nënkontraktorësh vendas të cilët janë prekur drejtpërdrejt nga pandemia në vitin e gjysmë të fundit”, tha zëvendëskryeministri Bytyqi.

Ai shtoi se thirrja publike është masë e grupit të pestë dhe nuk është mbështetja e vetme që qeveria i ofron industrisë së ngjarjeve.

“Në seancën e djeshme të Qeverisë, kemi miratuar edhe vendim për masën nga pakoja e gjashtë, e cila ka të bëjë me mbështetjen e drejtpërdrejtë financiare për kompanitë në industri, për ndihmë të drejtpërdrejtë financiare në vlerë prej 15,443,661 denarë që do të paguhet në llogaritë e transaksioneve të kompanive që kanë përmbushur kriteret”, theksoi Bytyqi.

Sekretari i përgjithshëm i Qeverisë Muhamed Zeqiri e ndoqi fjalimin e zëvendëskryeministrit Bytyqi dhe shprehu kënaqësi me numrin e aplikacioneve dhe cilësinë e përmbajtjes së ofruar në projekte.

“Me të vërtet kam nderin të kumtoj se në pajtim me vendimet, me këtë thirrje do të mbështeten 33 projekte dhe 33 kompani bartëse të projekteve, të paktën pesëqind kontraktorë në ngjarje publike, të paktën 130 nënkontraktorë. Me këtë rast, mund të them se përgjigjja ishte jo vetëm e shkëlqyeshme, por edhe për nga përmbajtja përmbushi plotësisht pritjet dhe planet tona”, potencoi Zeqiri.

Ai më tej shtoi se udhëzimet e dhëna ishin padyshim një frymëzim për shumë prej kompanive që aplikuan dhe se kjo është e dukshme nga shumëllojshmëria e shumëllojshme e përmbajtjes së ofruar që do t’i lejojë qytetarët të kujtojnë verën me ngjarje festive, festivale, koncerte, shfaqje, shfaqje, punëtori, ekspozita, shfaqje, konferenca, sesione, sporte dhe lloje të tjera të ngjarjeve publike, si pjesë e programit që do të shënojë më denjësisht jubileun e madh – 30 vjet pavarësi të Maqedonisë së Veriut. 

Related posts

Parashikimi i motit

D V

5 raste të reja me Covid dhe 1 viktimë, shërohen 86 pacientë

Z H

Analizë: Pesha e elektoratit shqiptar te partitë maqedonase dëshmohet me rezultatet e zgjedhjeve

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com