Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Mbrojtja e “Monstrës” do të ngrit padi penale kundër ekspertes Snezhana Nikollovska

Mbrojtja e të akuzuarve në rastin “Monstra” do të ngrit padi penale kundër ekspertes Snezhana Niollovska, për shkak, sipas tyre, falsifikimit të ekspertizës së tokës nga Liqeni i Smillkovës dhe Vrazhiviri.

Këtë e paralajmëroi avokati Naser Raufi, pas përfundimit të seancës së sotme për “Monstrën”, i cili edhe shtoi se qëndrimi i tyre se rasti është montuar është konfirmuar me dëshminë e sotme të dëshmitares Nikollovska se kjo ekspertizë është falsifikuar.

“Vetë ekspertja Snezhana Nikollovski pranoi se shteti nuk ka asnjë metodë për të analizuar tokën, e cila është një analizë shumë e vështirë. Ajo pranoi se gjatë ekspertizës përdori vetëm metodën e krahasimit, dmth vetëm ngjyrën e tokës nga Liqeni i Smilkovës dhe Vrazhiviri. Për pyetjet tona, por edhe për pyetjet e Prokurorisë, ajo pranoi se kishte falsifikuar raportin e saj, dmth nuk kishte bërë analizë të elementeve të vendit. Për këtë falsifikim si mbrojtje ne do të ngritim padi penale kundër kësaj ekspertje. Kjo është hera e pestë që kjo eksperte dëshmon dhe çdo raport ishte i ndryshëm dhe ky ishte dyshimi ynë, dmth kjo lindi nga dëshmitë e ekspertëve të MPB-së”, deklaroi Raufi.

Ai gjithashtu theksoi se pas këtij “falsifikimi” nuk qëndron ekspertja Nikollovska, por se ekziston një urdhër, edhe pse dëshmitari Nikollovska, në dëshminë e saj tha se nuk ka diçka të tillë. Mbrojtja e akuzës në rastin “Monstra” mendon se në procedurën penale që do të fillohet ndaj ekspertit, do të zbulohet se kush dha urdhër për “falsifikim të tillë”.

Në anën tjetër, avokati i familjeve të dëmtuara në lëndën gjyqësore për Liqenin e Smilkovës, Dafinka Ivanovska, theksoi se eksperti (dëshmitari) Nikollovska i ka treguar metodat , por nuk tha që në fakt ai dhe nuk i përket dheut nga të cilat ajo e analizoi.

Dëshmim të tij të sërishëm për këtë lëndë gjyqësore kishte edhe ekspertja Snezhana Nikollovska, e cila për dallim nga hera e parë dëshmoi për licencën e saj.

“Nuk kam licencë për ekspertizën e tokës, sepse nuk ekziston një licencë e tillë. Kam licencë për ekspertizë në Laboratorin kimik, për gjurmë mikro, armë zjarri, tokë, qime tekstili dhe për derivate. Licenca është në emrin tim. Nuk më kujtohet nëse kam poseduar licencë kur është kryer ekspertiza”, theksoi Nikollovska, e cila shtoi se i ruan të gjitha mostrat nga ekspertiza e tokës.

Ajo më tej theksoi se në këtë rast ka bërë përjashtim dhe vetë ka qenë në vendin Vrazhivir (ku është gjetur vetura “Opel Omega”) për të marrë mostër nga toka.

Ajo tha edhe se ekspertiza e tokës nga Liqeni i Smilkovës dhe Vrazhivirit ka të dhëna të pasakta.

“Përbërja elementare e tokës dhe granulat janë tepricë, unë i vendosa”, ka thënë Nikollovska, pas çka vijoi pyetja e prokurores Fatime Fetai nëse janë të vetëdijshëm se ky është dokument i rrejshëm dhe me urdhër të kujt e ka bërë këtë.

“Nuk është sipas urdhrit të askujt. Nuk kam justifikim”, tha ekspertja Nikollovska.

Marrja e saj në pyetje për seancën e sotme përfundoi sot, me vendim që në pesë ditët e ardhshme të sjell shkresa shtesë për ekspertizën dhe mostrën nga licenca për ekspertizën.

Seanca e ardhshme e rastit Monstra është caktuar për më 16 tetor, ku është paraparë të prezantohen dëshmi nga mbrojtja.

Postime të ngjashme

Ahmeti për ditën e çlirimit të Republikës së Kosovës: Shteti i Kosovës po ecë përpara

Dafina Vidishiqi

Rënia e lindjeve, shqetësuese në Kërçovë! Për 5 vite numri është përgjysmuar

Dafina Vidishiqi

Zaev hap zyrë në Strumicë për takime me qytetarë

Dafina Vidishiqi

Të hënën fillon regjistrimi në shkollat e mesme

R Zh

MASH: Shkollat nuk guxojnë të marrin para për dëftesat, kjo është në kundërshtim me Kushtetutën dhe ligjet

R Zh

Dy shtetas serb janë privuar nga liria, janë gjetur 62 emigrantë në automjetin transportues “man”

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...