Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Me bashkëpunim ndërkomunal do të rekonstruktohen rrugët në Karposh dhe Saraj

Shkup, 28 mars – Vendimi për krijimin e bashkëpunimit ndërkomunal në mes Qytetit të Shkupit dhe komunës së Karposhit për pjesëmarrjen financiare në rekonstruktimin e një pjese të rrugës “Zagrebit” është një nga pikat që do të diskutohet nga Këshilli i Qyteti i Shkupit në seancën e tij të ardhshme.

“Me këtë vendim, Qyteti i Shkupit do të financojë plotësisht rindërtimin e një pjese të rrugës “Zagrebit”, në një shkallë të shkallëve që lidhin rrugën “Lerinit” me hyrjen e spitalit të Fëmijëve në Kozle në gjatësi prej rreth 200 metra, dhe për këtë qëllim janë siguruar 10 milion denarë”, kumtuan sot nga Qyteti i Shkupit.

Nga Këshilli i Qytetit të Shkupit, paralajmërojnë se do të diskutojë ndryshimet në dy vendimet për bashkëpunim ndër-komunal me komunën e Saraj, të cilat sigurojnë pjesëmarrje financiare për rindërtimin e rrugëve në vendbanimet e Kondovës dhe Krushopekit. Vendimi i parë shton shumën me të cilën Qyteti i Shkupit do të marrë pjesë në rindërtimin e një rruge në vendbanimin e Kondovës dhe është 6.338.000 denarë. Vendimi i dytë plotëson shumën me të cilën Qyteti i Shkupit do të marrë pjesë në rindërtimin e një rruge në vendbanimin e Krushopekit dhe është 6.873.000 denarë.

Në seancë, Këshilli do të diskutojë llogaritë përfundimtare të ndërmarrjeve publike të qytetit për vitin e kaluar 2020, si dhe vendimet për ndryshimin e orarit dhe zgjerimin e mjeteve në Buxhetin e Qytetit të Shkupit për vitin 2021 dhe për vendimin për ndryshimin e Planit të Programit për zhvillim për periudhën 2021-2023. Për më tepër, Këshilli do të diskutojë vendimet për përcaktimin e Listës për plotësimin e Listës së emrave të rrugëve, shesheve, urave dhe objekteve të tjera të infrastrukturës në qytetin e Shkupit, si dhe Vendimin për përcaktimin dhe ndryshimin e emrave të rrugëve, urave dhe sheshet në zonën e qytetit të Shkupit.

Postime të ngjashme

Arafat Shabani: Nuk mund të detyrojmë mësimdhënësit të vaksinohen

Zekirija Haxhiu

Covid/ 5 të infektuar dhe 1 viktimë

Zekirija Haxhiu

Zaev: Nuk lejojmë në tryezë të vendoset identiteti dhe gjuha maqedonase

Zekirija Haxhiu

Himni i Maqedonisë V. më tepër monoetnik se sa multietnik, çfarë duhet ndryshuar?

Zekirija Haxhiu

Vullnet Ameti takohet me akademikun Marenglen Verli nga Shqipëria

Zekirija Haxhiu

Alternativa-ASH: Edhe një dështim tjetër në procesin integrues

Zekirija Haxhiu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...