Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Më të kënaqur nga profesioni janë profesionistët e TI dhe disejnatorët

Shkup, 22 janar – Mbi 70 për qind e ekonomistëve dhe mbi 50 për qind e juristëve do ta ndryshonin profesionin, tregon hulumtimi i Brainster.

Në fund të vitit të kaluar Brainster lansoi një mjet këshillimi për karrierën që është falas për t’u përdorur për të gjithë. Qëllimi i mjetit është të ndihmojë përdoruesit të fillojnë kërkimin për “karrierën e duhur”, si dhe të theksojë nevojën për këshillim më të plotë të karrierës.

Mbi 7,000 njerëz e kanë përdorur këtë mjet të Brainster në muajin e kaluar. Brenda pyetjeve që përdoruesit u përgjigjen kur përdorin mjetin ka edhe pyetje në lidhje me karrierën e tyre aktuale dhe të dëshiruar.

Sipas rezultateve të përgjigjeve për këto pyetje, fusha e IT, programimit dhe teknologjisë është profesioni më i preferuar për shumicën e pjesëmarrësve – madje 17.3 për qind të pjesëmarrësve e veçuan këtë profesion si më të dëshirueshmin. Fusha e dytë më e preferuar është Disajnimi dhe disejni Grafik me 13.9 për qind. Ata ndiqen nga biznesi (9.7 për qind), shëndetësia dhe farmacia (shtatë për qind), sociologjia dhe psikologjia (6.2 për qind), artet figurative (5.7 për qind) dhe menaxhimi (5.3 për qind) si profesione të preferuara nga pjesëmarrësit në kuiz.

Këto të dhëna konfirmojnë se aftësitë digjitale ofrojnë kushte të shkëlqyera të punës në treg, por interesi për to është i madh, veçanërisht tek të rinjtë. Gjegjësisht, IT, programimi dhe teknologjia, megjithëse dominon në të gjitha kategoritë nën 40 vjeç, është profesioni më i dëshiruar për grupmoshën më të re  nga 17 vjeç deri në 20 vjet me mbi 20 për qind. Dizajni grafik është gjithashtu një profesion i preferuar në të gjitha grupmoshat, megjithëse më së shmti është e theksuar në grupmoshën 21 deri 29 vjeç.

Shumë interesante janë rezultatet e marra duke kapërcyer profesionin aktual dhe të ardhshëm të pjesëmarrësve të cilët u përgjigjën se ata janë aktualisht të punësuar. Kjo tregon që përqindja më e madhe e pjesëmarrësve që punojnë në Dizajn dhe Dizajn Grafik (72 për qind) si dhe IT, Programim dhe Teknologji (68 për qind) thanë se kjo është saktësisht karriera e ëndrrave të tyre dhe se ata nuk do të ndryshonin profesionin e tyre. (Zhurnal.mk)

Postime të ngjashme

Llajka: Vala e nxehtësisë ndikon edhe ndaj kafshëve, qytetarët të kenë kujdes me kanakarët e tyre

Z H

Normalizohet komunikacioni hekurudhor, makinistët e kanë ndërprerë bojkotin

Z H

Sllovenia dërgon 16 automjete dhe 46 zjarrfikës

Z H

Promovohet pulla postare kushtuar 20 vjetorit të Marrëveshjes së Ohrit

Z H

Zhurnal mëson / Pas 22 viteve, Policia Pyjore në Shkup me udhëheqës shqiptar

R Zh

Lëshohet në përdorim aplikacioni CommoPass për udhëtim jashtë vendit

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...