Merrni erë e ushqimit për dy minuta: Vetëm shikoni se çfarë ju ndodh!

Të anketuarit në këtë studim duhej të vlerësonin nëse aroma ndikonte në oreksin e tyre

Aroma ka një ndikim shumë të madh në zgjedhjet e ushqimit, ndërsa hulumtimi i botuar në revistën JMR mund të ketë zbuluar se si mund ta kontrolloni më mirë atë.

Autori i studimit Dipayan Bisvas dhe kolegët e tij shkruan se shpesh është mjaft e thjeshtë të nuhasësh një mesvakt të lehtë aq gjatë sa të zvogëlojë oreksin për të, transmeton Telegrafi.

Sistemet e nuhatjes dhe të shijes janë të lidhura fort dhe qendrat e shpërblimit në tru nuk bëjnë dallim midis stimujve të koduar nga sisteme të ndryshme shqisore”, ka thënë Bisvas.

Të anketuarit në këtë studim duhej të vlerësonin nëse aroma ndikonte në oreksin e tyre.

Ata që e ndien aromën e ushqimit siç janë picat ose biskotat për 30 sekonda kishin një oreks më të madh për ushqim sesa ata që thithën aromën për dy minuta të plotë.

Related posts

Së shpejti fillon prova e re klinike e vaksinës kundër HIV/AIDS

D V

Përdorimi i shtojcave dietike dhe terapia kronike

N E

Trajnerët këshillojnë se si të llogarisni sa ujë duhet të pini pas stërvitjes

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More