Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Mësimi nga distanca, kaos me internetin

Shkup, 8 tetor – Ministria e Arsimit dhe Shkencës do të sigurojë internet për shkollat deri më 31 dhjetor të këtij viti, kurse pas 1 janarit, shkollat duhet të gjejnë vetë zgjidhje.

Vendimi i MASH-t prej vite më parë, do të hyjë në fuqi pikërisht në kulmin e pandemsië kur shkollat duhet të zbatojnë mësim më internet. Ky internet që MASH-i ua ka siguruar shkollave gjithmonë ka qenë i dobët. Rrjeti i dobët në shkolla të caktuara fillore dhe të mesme ka krijuar kaos në zbatimin e mësimit nga distanca.

Interneti tashmë i siguruar nga MASH-i nuk ka arritur të përballojë funksionimin e platformës, prandaj shumë shkolla janë detyruar të sigurojnë internet shtesë për t’u mundësuar nxënësve ndjekjen e mësimin online. Për gjimnazin e Gostivarit do të jetë e papërballueshme që ta sigurojnë vetë internetin pas 1 janarit.

Postime të ngjashme

Petrovska: Nuk ka mbikëqyrje mbi punën e sistemit për përgjim

T E

Qeveria: Nuk ka kërkesë nga Bullgaria që komuniteti etnik bullgar të përfshihet në Kushtetutë

T E

Filipçe: E ndjekim situatën, javën e ardhshme do të vendosim se a nevojiten masa resteriktive shtesë

T E

Komisioni për mbrojtje dhe siguri debaton mbi Ligjin për shtetësi, ja qëndrimet

T E

Deputeti Rexhepi takon kreun e Sarajit, Bexhetin: Diskutohet ndërtimi i urës në Llokë

T E

PE kërkon që Shkupi dhe Tirana të fillojnë negociatat, vazhdimin e luftës kundër korrupsionit dhe reformat

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...