Maqedoni

Metin Batak emërohet Drejtor i Përgjithshëm i TAV Maqedoni

Zhurnal Ads

Shkup, 2 tetor, zhurnal.mk – TAV Maqedoni, degë e TAV Aeroporte, e ka emëruar Metin Batakun si Drejtor të Përgjithshëm, në fuqi nga 1 tetori 2020. Alper Ersoj do të largohet nga pozicioni i Drejtorit të Përgjithshëm dhe do të emërohet Drejtor i Përgjithshëm i TAV Gjeorgji , kompani që administron me aeroportet Tbilisi dhe Batumi.

“Gjatë mandatit tim në TAV Maqedoni, kemi arritur ta trefishojmë numrin e udhëtarëve në dy aeroportet e Maqedonisë. Së bashku me ekipin tonë të shkëlqyer të të punësuarve dhe bashkëpunimin e ngushtë me të gjithë aktorët në trafikun ajror, ne vazhduam t’i vendosim aeroportet e Maqedonisë si një qendër kryesore në Ballkan, duke siguruar përvojë të shkëlqyer të udhëtimit. Megjithëse do të më marrë malli për kohën e kaluar në Maqedoni, jam i sigurt që aeroportet në Shkup dhe Ohër do të vazhdojnë të zhvilluar, duke kontribuuar shumë në zhvillimin e vendit”, deklaroi Ersoj.

Metin Batak, Drejtori i Përgjithshëm i TAV Maqedoni, e falënderoi Ersojin për kontributin e tij në zhvillimin e aeroporteve të Maqedonisë.

“Ne të dy punojmë në tregun e Maqedonisë në 10 vitet e fundit, së bashku me gjithë ekipin menaxhues të TAV Maqedoni, aftësitë plotësuese të së cilit u kombinuan së bashku për të arritur rritje të shpejtë dhe zhvillim të aeroporteve të Maqedonisë. Ne do të vazhdojmë ta udhëheqim ekipin e TAV Maqedoni në rrugën që kemi vendosur, duke punuar shumë dhe me zell për zhvillimin e mëtejshëm të të dyja aeroporteve në Shkup dhe Ohër, ndërsa njëkohësisht duke kontribuar në zhvillimin e ekonomisë së Maqedonisë”, deklaroi Batak.

Përveç Batakut si Drejtor i Përgjithshëm, ekipi menaxhues i TAV Maqedoni, për sa i përket operacioneve në aeroport, drejtohet nga Nexhat Kurt, Zëvendësdrejtor i përgjithshëm për Operacione në TAV Maqedoni.

Nën udhëheqjen e TAV, Aeroporti i Shkupit pesë herë me radhë e ka marrë Çmimin për Cilësinë e Shërbimeve të Aeroportit (ASQ) nga Këshilli Ndërkombëtar i Aeroporteve (ACI). Çmimin e fundit ASQ Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit e mori në mars 2020, në kategorinë e aeroporteve me dy deri në pesë milion pasagjerë në vit. Më parë, çmimet ASQ janë marrë në vitin 2012, 2013, 2015 dhe 2018, në kategorinë e aeroporteve me më pak se dy milionë pasagjerë në vit.

Pas përfundimit të vitit 2019 me 2.7 milionë pasagjerë në dy aeroportet e Maqedonisë – Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit dhe Shën Apostul Pali në Ohër, me rritje prej 14 për qind në vit, TAV Maqedoni regjistroi rritje prej 15 për qind të numrit të pasagjerëve në dy muajt e parë të vitit 2020, deri në fillimin e krizës së shkaktuar nga KOVID-19 në mars 2020 kur dy aeroportet me vendim nga Qeveria u mbyllën për një periudhë prej 3.5 muajsh. Pas rihapjes në korrik 2020, trafiku i pasagjerëve në aeroportet e Ohrit dhe Shkupit po rimëkëmbet ngadalë. Për periudhën janar – gusht, trafiku i udhëtarëve u ul në 68 për qind, krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2019.

Postime të ngjashme

Sisteme mobile për incizim me kamera për policët nga Tetova

XH,I

Zaev konfirmon bllokadën e parë nga Bullgaria: Morëm porosi jo miqësore

XH,I

Nëse një qytetar ndot mjedisin, mund të gjobitet deri në 5,000 euro

XH,I
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...