Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Mickoski: Nëse ka baza të forta të të dhënave, le të bëjnë regjistrim elektronik

Shkup, 25 janar – Kryetari i partisë më të madhe opozitare në vend, Hristijan Mickoski, përmes paraqitjes së tij në emisionin “Brifingu javorë” i cili transmetohet në internet portalin “Infomaks” i dërgoi propozim partisë në pushtet lidhur me regjistrimin e ardhshëm të planifikuar për në prill të këtij viti, i njëjti të kryhet në mënyrë elektronike me kryqëzimin e të dhënave nga bazat e të dhënave, të cilat Maqedonia aktualisht i ka dhjetë.

Ky propozim i Mickoskit vjen pas disa propozimeve të tyre, të refuzuara deri më tani nga qeveria, mes të cilave edhe furnizimin e terminaleve të gjurmëve të gishtave të cilat sigurisht do të duhet të furnizohen për zgjedhjet e ardhshme lokale.

“Ja tani kemi edhe ofertë të tretë ekskluzive, bëni regjistrim elektronik. Këtu keni, thoni, baza të të dhënave, kryqëzoni ato, bëni regjistrim elektronik. Pse keni nevojë për para për të shpenzuar për njerëzit, regjistrues që do të vijnë në shtëpi dhe pastaj të keni nënshkrim të dyfishtë, edhe pse sipas ligjit për statistikë e porositi qeverinë”, Mickoski.

Ai theksoi se e ka lexuar mirë Ligjin e sapomiratuar për Regjistrim dhe pa që zëvendësdrejtori aktual i Entit për statistikë nuk ka ingerenca që të mund të ketë regjistrim në rezultatet e regjistrimit, duke theksuar se një akt i tillë është antikushtetues dhe i paligjshëm.

Dhe për këtë arsye, shton ai, është edhe revolta dhe mosbesimi te qytetarë të caktuar, pavarësisht nga përkatësia etnike.

Ai vuri në dukje se qeveria nuk duhet t’i kërcënojë qytetarët për mos regjistrim me dënim me burg. Për shkak të kërcënimeve dhe shantazheve të shpeshta nga qeveria, qytetarët do të dalin vetëm masivisht dhe do të nënshkruajnë për ta shfuqizuar ligjin për regjistrim.

“Është gënjeshtër brutale se dikush do të përgjigjet penalisht nëse refuzon të regjistrohet. Nuk ka diçka të tillë. Njerëzit duhet ta dinë që një gjë e tillë nuk ekziston. Ekziston një gjobë kundërvajtje që mund të shkojë nga 200 deri në 300 euro për person”, tha Mickoski.

Mickoski shtoi se Kushtetuta thotë se të gjithë janë përgjegjës për shëndetin e tyre. Dhe mund të kalojë vetëm me paralajmërim nëse vendos të mos e hapë derën.

“Kushtetuta është një gjë, ndërsa ne kemi punë me Zoran Zaevin. Duhet ta keni parasysh se ky njeri është i gatshëm për gjithçka dhe ai nuk do ta dënojë Oliver Spasovskin dhe ata që janë aktivistë të LSDM-së, por ata që identifikohen si aktivistë të këqij të VMRO-së. Atëherë do t’ju tregojë se çfarë Kushtetute, çfarë shëndeti, nuk më intereson, do ta heqë pandeminë”, shpjegoi Mickoski.

Mickoski theksoi se kur ai kërkoi të ketë situatë krize në vend, e bindën se ishte e pamundur, që sot me muaj të zgjasë situata e krizës.

“Ne si qytetarë jemi të pakënaqur me këtë sepse nuk do të jetë operacion statistikor, është i politizuar i njëjti. Ne do të paraqesim ligj në Parlament me të cilin do të kërkojmë nga parlamentit të diskutojë dhe të miratojë ligj që do ta shfuqizojë ligjin për regjistrim”, theksoi Mickoski.(Zhurnal.mk)

Postime të ngjashme

Zaharieva: Nuk ka forcë para së cilës do të dorëzohemi, BE nuk është Jugosllavi

D J

Në Shkup janë sanksionuar 193 shoferë, 29 prej tyre kanë qenë pa patent shoferi

D J

Sistem të navigacionit për automjetet e Ndihmës së shpejtë mjekësore në Shkup, donacion nga Stopanska banka

D J

Plani ekonomik-investues për Ballkanin Perëndimor do ta transformojë rajonin

D J

Nënshkruhet marrëveshje për blerje të 100.000 vaksinave “Sputnik” nga Rusia

Z H

ASHAAM ka refuzuar kërkesën e Qeverisë për të ndryshuar emrin

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...