Agjencia Zhurnal.mk
Ekonomi Maqedoni

Milevski: Kemi krijuar bazë për projekte për zhvillim rajonal të mbështetura nga fondet e BE-së

Zhurnal Ads

Shkup, 17 shtator – Zhurnal.mk – Ministria e Vetëqeverisjes Lokale sot me seminarin e parë nga shtatë seminaret tematike e fillon procesin e konsultimit për përgatitjen e Strategjisë së re për zhvillimin rajonal të vendit për dhjetë vitet e ardhshme.

Në përputhje me Ligjin për zhvillim të balancuar rajonal, theksoi ministri i Vetëqeverisjes Lokale Goran Milevski, Strategjia për zhvillim rajonal është një dokument planifikimi afatgjatë që përcakton parimet, qëllimet dhe përparësitë e zhvillimit rajonal në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe përcakton masat, instrumentet dhe fondet për realizimin e tyre.

Strategjia, theksoi ai, është miratuar nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut me propozim të Qeverisë.

Me mbështetje të Agjencisë zvicerane për zhvillim dhe bashkëpunim në kuadër të projektit “Zhvillim rajonal i balancuar gjithëpërfshirës dhe i qëndrueshëm”, Ministria e Vetëqeverisjes Lokale vlerësoi zbatimin e Strategjisë aktuale të zhvillimit rajonal dhe bazuar në gjetjet dhe rekomandimet deri në fund të vitit duhet të u miratua strategjia e re.

Siç njoftoi Ministria përkatëse, Milevski shpjegoi se në këtë mandat, do të tregohet kujdes gjatë ndarjes së fondeve për të marrë gjithmonë parasysh nivelin e zhvillimit të rajoneve planifikuese.

Mjetet për ndërtimin e shkollave, sallave sportive, rrugëve, sistemeve të furnizimit me ujë dhe objekteve të tjera të infrastrukturës që do të shpërndahen bazuar në nevojat e qytetarëve dhe sipas nivelit të zhvillimit të rajoneve planifikuese, siç bën Ministria e Vetëqeverisjes Lokale.

Sipas Milevskit, është e rëndësishme të krijohen kushte për inkurajimin e përparësive konkurruese të secilit rajon planifikues, ndërsa në planifikim janë të përfshira edhe autoritetet qendrore dhe lokale.

Zhurnal Ads
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

Qeveria do të shpërblejë me nga 10 mijë euro futbollistët që çuan Maqedoninë e Veriut në Europian

E.E.

Filipçe: Vaksina kundër Kovid-19 do të shpërndahet njëkohësisht në të gjitha vendet

T E

Qeveria i përgjigjet Taravarit: Jemi pjesë e NATO dhe ecim në rrugën drejt BE

T E

Ende pa filluar shtyhet gjykimi për rastin “Monstra”, shkak avokati Alispahiq

Z H

Rasti “Lidhja Ndërkombëtare”, prezantohen SMS porositë e Jovanovskit me Zaevin

E.E.

Georgievski: Zaev fliste me guxim për historinë maqedonase

E.E.
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...