Agjencia Zhurnal.mk

Milevski konfirmon se në Dhjetor mbahen zgjedhje lokale në Shtip dhe Pllasnicë

Shkup, 30 shtator – Ministri i Vetëqeverisjes Lokale Goran Milevski tha në një konferencë për shtyp se sipas Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, ato duhet të mbahen diku më 13 dhjetor – raundi i parë dhe raundi i dytë më 27 dhjetor. Ai shpreson që zgjedhjet të mbahen në të njëjtën ditë në Komunën e Plasnicës për shkak se tashmë kjo pozitë është e lirë.

Në përputhje me afatet ligjore, ne informuam Qeverinë dhe dhamë një projektvendim për të përmbyllur mandatin e Blagoj Bochvarski, i cili u bë Ministër i Transportit dhe Lidhjeve. Qeveria e shqyrtoi kërkesën tonë dhe e pranoi vendimin dhe supozoj se sot ajo do të jetë në duart e Talat Xhaferi, i cili është vetëm kompetent për të shpallur zgjedhjet në Shtip, thotë Milevski.

Sidoqoftë, ne besojmë se KSHZ-ja duhet të rilexojë ligjin dhe nëse gjen mundësinë më të vogël, pasi kemi zgjedhje të parakohshme parlamentare dhe presidenciale, ta bëjmë këtë pas afateve të shkurtuara, në mënyrë që qytetarët të mos duhet të votojnë para Vitit të Ri, në atë periudhë dimri, ai thote.

Milevski theksoi se afatet për zgjedhje të parakohshme lokale duhet të planifikohen në Ligjin për vetëqeverisje lokale në rastet që ndodhin ose për funksione të tjera ose për shkak të ngjarjeve të pakëndshme.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...