Agjencia Zhurnal.mk

Ministria e arsimit bën gati test ekstern të ri

Shkup, 25 qershor – Dy vite pasiqë ligjërisht është shfuqizuar testimi ekstern, tashmë ministria e arsimit dhe shkencës po bën gati konceptin e ri për verifikimin e notave për nxënësit të dhëna nga mësimdhënësit e tyre për të parë kështu njohuritë e tyre.

Nën emrin ‘vlerësim nacional, MON po realizon koncept të ri, thekson kështu ministri Ademi.

“Koncepti do të realizohet pasiqë neve na duhen objektiva, pamje reale mbi atë se si vendosen notat dhe do të ndikojë kështu në krijimin e politikave arsimore dhe nacionale’, thekson kështu Ademi.

Testimi do bëhet dy herë gjatë shkollimit fillorë edhe atë në klasë të 4 dhe në klasë të 9. Testimin do e realizojë Qendra për provim shtetërorë ndërsa notat e fituara nuk do të ndikojnë tek suksesi i nxënësve e as nuk do ketë dënime për mësimdhënësit.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...