Ministria e Drejtësisë: VMRO-DPMNE po manipulon, flamuri evropian nuk po abuzohet

Ministria e Drejtësisë (MD) hedh poshtë si të pavërteta akuzat e koordinatorit të grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së, Nikola Micevski, se qeveria dëshiron të miratojë 12 ligje me flamurin evropian dhe thekson se këto janë ligje që janë pjesë e programit Kombëtar për miratimin e legjislativit Evropian.

 

“Partia VMRO-DPMNE e di mirë këtë dhe me keqardhje themi se në vend që të hyjnë në një debat parlamentar për të dhënë propozimet e tyre, ata me vetëdije po manipulojnë në dëm të reformës në drejtësi, dhe kështu drejtpërdrejt te qytetarët. “Disa nga këto ligje, si ai për çështjet gjyqësore, janë dy të tretat, kështu që votat dhe bashkëpunimi me opozitën do të nevojiten në mënyrë që të kontribuojmë së bashku në reformat gjyqësore për të cilat flasim kaq shumë.” – thonë nga Ministria e Drejtësisë.


Shumica e ligjeve për të cilat akuzon VMRO-DPMNE vijnë nga kjo Ministri. Disa prej tyre, thonë ata, janë brenda kuadrit të Strategjisë për Reformën në Drejtësi, e cila është një detyrim ndaj BE -së, ndërsa të tjerat, si projektligji për Akademinë për Gjyqtarët dhe Prokurorët, janë punuar në koordinim të drejtpërdrejtë me Komisionin Evropian.

Pasi opozita më parë kishte cituar si shembull Ligjin për Procedurën Civile, i cili ka mbi 500 nene, dhe vetëm disa janë harmonizuar, deputeti shtoi se nuk ka rëndësi se sa nene në një ligj janë harmonizuar me legjislacionin evropian, por vetëm a ka harmonizim apo jo.

Related posts

Në vitin e kaluar 6724 më shumë të vdekur se sa të lindur

Z H

Ambasadori slloven: Çelja e negociatave, kryesfidë

D V

U refuzua ankesa e gjykatëses Sofija Laliçiq në vendimin për shkarkimin e saj

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More