Agjencia Zhurnal.mk

Ministrja Angelovska: Buxheti është në gjendje të mirë, interesat e qytetarëve para atyre politike

Shkup, 18 janar – Ministrja e financave Angelovska u bëri thirrje subjekteve politike që të sillen me përgjegjësi dhe interesat e qytetarëve të jenë para vlerësimit politik dhe vëmendjes së mediave. Në një konferencë shtypi në qeveri, Angelovska tha se realizimi i të ardhurave totale është 97 përqind dhe se ana e të ardhurave pritet të ketë performancë të shkëlqyeshme këtë vit, si dhe ana e shpenzimeve.

Ajo theksoi se pagesa e rregullt e pensioneve do të vazhdojë të rritet dhe se pagat më të larta në arsim dhe shëndetësi do të paguhen. Borxhet e vjetra do të paguhen rregullisht dhe ankandet e letrave me vlerë të qeverisë do të zhvillohen në përputhje me një kalendar të paracaktuar. Borxhi publik është i qëndrueshëm në 47, 7 përqind. Deri në fund të muajit, siç njoftoi ajo platforma e borxhit publik duhet të jetë e gatshme të sigurojë një përmbledhje të qartë të borxhit të përgjithshëm.

Sipas Angelovskës, projekti i subvencionit të pagave, si dhe kthimi i TVSH-së për kompanitë, po shkon mirë. Vetëm në 16 ditët e para të këtij muaji, janë paguar 926 milion denarë rimbursim të TVSH-së për ndërmarrjet. Rezultate të shkëlqyera, siç tha Angelovska, japin masën e rimbursimit të TVSH-së për qytetarët. Një pagesë e re pritet muajin tjetër dhe përmes një loje fituese të çmimeve që është një plotësim i masës, deri më tani janë dhënë çmime prej 1.8 milion denarë. Angelovska vlerësoi bashkëpunimin me zëvendës ministren plotësuese si profesionale, korrekte dhe solide. “Ne kemi bashkëpunim në lidhje me rrjedhën e informacionit”, tha Angelovska.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...