Ministrja e Arsimit takon drejtorët e konvikteve

Akomodimi në konvikte shkon në rendin më të mirë sipas planit dhe protokolleve për akomodimin në këto institucione. Sot, Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Mila Carovska, diskutoi këto dhe tema të tjera të rëndësishme në një takim të rregullt koordinues me drejtorët e shtëpive.

 

“Protokollet respektohen në maksimum nga studentët dhe stafi. Ne nuk e kemi virusin të transmetuar në shtëpi në këtë kohë. “Shpresojmë që me sjellje të përgjegjshme së bashku, shtëpitë dhe shkollat ​​e konviktit do të mbeten të sigurta,” thanë drejtorët e takimit.

Ministrja Carovska u uroi atyre punë të suksesshme dhe edhe një herë apeloi për respektimin e vazhdueshëm të masave mbrojtëse si dhe dezinfektimin dhe mirëmbajtjen e shpeshtë të higjienës në objektet.

“Mbrojtja e shëndetit publik varet nga të gjithë ne. Duke mbrojtur veten ne mbrojmë të dashurit tanë dhe të gjithë të tjerët. Prandaj apeloj për respektim maksimal të protokolleve në konvikte ”, tha Carovska.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës publikoi listat e studentëve të pranuar nga vitet e dyta dhe të larta të studimit në konvikte, dhe aplikimi për studentët e parë filloi dje.

Studentët që janë në listat e publikuara mund të transferohen në konvikte pasi të nënshkruajnë një kontratë me konviktin ku ata pranohen. Marrëveshja duhet të nënshkruhet jo më vonë se 10 ditë nga shpallja e rezultateve. Ndërsa, ankesat lidhur me rezultatet i paraqiten Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës (“Shën Kirili dhe Metodi” Nr. 54, Shkup), që nga 10 shtator 2021.

Aplikimi për studentët e vitit të parë fillon më 6 shtator dhe zgjat deri më 24 shtator 2021. Janë 1,249 vende për studentët e parë në konvikte.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Related posts

Petar Kolev: Bullgarët në Maqedoninë e Veriut nuk ekzistojnë në nivelin legjislativ

D V

Qeveria sot do ta mbajë mbledhjen e 106-të

N E

Mersel Bilalli: Në duart e Besës është “çelësi i qeverisë”

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More