Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

“Miqtë e Sharrit”/Hidrocentralet dëmtojnë natyrën

Tetovë, 6 mars – Ndërtimi i hidrocentraleve në Malin Sharr duhet të ndalohet pasi i njëjti u shpall Park Kombëtar nga Qeveria.

Nga Platforma “Miqtë e Sharrit” thonë se ndërtuesit e hidrocentraleve nuk u kanë përmbajtur as një rregullave ligjore dhe sipas tyre shpeshherë kemi edhe erizione dhe mungesë të ujit në periudha të ndryshme kohore.

Sipas tyre, me ndërtimin e hidrocentraleve më humbës janë banorët e atyre zonave, kurse përfitues janë ndërtuesit.

“Investitorët nuk u përshtaten rregullativave dhe propozim ligjeve që për ara i marrin vendimet për ndërtimin e hidrocentraleve. Me ndërtimet e hidrocentraleve më shumë janë humbës qytetarët. Jemi dëshmitarë të erozioneve të ndryshme, mungesë e ujit në periudha të ndryshme kohore. Bëjmë apel se edhe nëse ndërtohen hidrocentrale, ne të ndërtohen në bazë të rregullativave dhe ligjeve të cilat maksimum do t’i kushtohet rëndësi natyrës dhe mbrojtjes së diversitetit dhe jo përfitimeve individuale.”,- tha Metin Muaremi  nga Platforma “Miqtë e Sharrit”.

Postime të ngjashme

Edhe nesër me diell, nga e marta vranësira, reshje dhe ulje të temperaturave

R Zh

Bytyqi: Me mbështetje të drejtpërdrejtë financiare e kthejmë kreativitetin e ivent industries

R Zh

Në Dibër edhe një viktimë nga Kovid-19, deri më tani gjithsej 40

R Zh

Despotovski: Përkundër pandemisë, kompanitë në zonat TIR kanë rezultate pozitive ekonomike

R Zh

Sela: Është gënjeshtër që koalicioni ASh-AAA ka bllokuar pakon e pestë ekonomike

R Zh

MASH: Programe të reja mësimore për filloristët – bazë dhe nxitje për qasje kreative në mësim

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...