Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Miratohet Vendimi për prioritetet strategjike qeveritare për vitin 2021

Shkup, 6 tetor – Qeveria në seancën e sotme e miratoi Vendimin për përcaktimin e prioriteteve strategjike për vitin 2021.

Sigurim të rritjes së përshpejtuar dhe të qëndrueshme ekonomike, standard më të lartës jetësor dhe cilësor të qytetarëve, përballje me pandeminë botërore të shkaktuat nga Kovid-19, udhëheqje me sukses të negociatave inkuadruese me BE-në, sundim të së drejtës, pavarësi të gjykatave, luftë të vazhdueshme dhe joselektive kundër krimit dhe korrupsionit me transparencë të gjerë detyruese, arsim cilësor të disponueshëm për të gjithë në përputhje me kërkesën e tregut të punës, si dhe administratë publike moderne dhe të bazuar në digjitalizim që siguron shërbime të shpejta dhe cilësore për qytetarët dhe subjekteve afariste, janë një pjesë e prioriteteve e Qeverisë.

Në prioritetet strategjike përfshihen zbatimi i plotë i Marrëveshjes së Ohrit dhe ndërtimin e një shteti civil me kohezion etnik dhe social bazuar në parimet e tolerancës dhe respektit reciprok, si dhe mbrojtja e mjedisit, zhvillim të gjelbër, ulje të ndotjes së ajrit dhe ndikim të ndryshimit klimatike.

Postime të ngjashme

ESHS: Të rrejshme janë informacionet lidhur me aplikacionin për vetë regjistrim nga diaspora

Z H

Kuvendi po shqyrton disa ligje, votimi është caktuar për më 9 mars

Z H

Afat edhe pesë vite për legalizim të ndërtimeve të egra

Z H

721 raste të reja me Covid, vdesin 9 pacientë

Z H

“Procedura për zgjedhje të kandidatëve për kryetarë të komunave niset nga anketa”

Z H

Besimi: Interesi për eurobondin 2,3 herë më i madh, që tregon se jemi tërheqës për investuesit

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...