Mjekët pa kufij urdhëruan të ndërpresin punën në qytetin e Mianmarit

Një shoqatë bamirësie mjekësore ndërkombëtare paralajmëroi të mërkurën për pasoja “kërcënuese për jetën” për mijëra pacientë me HIV dhe tuberkuloz në Mianmar pasi u urdhërua nga junta të ndalonte punën në një qytet jugor, raporton France24.

Mjekët pa Kufij – i njohur gjerësisht nga inicialet e saj Franceze MSF – morën një letër nga autoritetet rajonale “duke na kërkuar të pezullonim të gjitha aktivitetet” në juglindjen e Dawei, ku ka siguruar kujdesin për HIV për më shumë se dy dekada.

“Pezullimi i aktiviteteve të MSF mund të jetë kërcënues për jetën për shumë nga pacientët tanë në një kohë kur shërbimet publike mbeten të ndërprera rëndë,” tha ajo në një deklaratë për AFP.

Pothuajse të gjithë spitalet publike mbeten të mbyllura pas grushtit të shtetit në shkurt me shumë mjekë që u bashkuan me një grevë të madhe civile, duke lënë sistemin e kujdesit shëndetësor të paaftë.

Related posts

‘Ekipit robotik të vajzave afgane’ iu ofruan bursa nga universitete të jashtëzakonshme – amerikania tregon se si i ndihmoi të shpëtonin nga talebanët

Redaksia

Epidemiologu Fauci paralajmëron: Varianti tjetër i virusit mund të jetë më i rëndë

Redaksia

“Kostot e rindërtimit pas përmbytjes në Gjermani, miliarda euro”

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More