Agjencia Zhurnal.mk

Mjeshtëria e Gordon Ramsayt për salcë të përsosur bolonjeze: Kjo shtesë ndryshon çdo gjë!

Salca bolonjeze me bazë të mishit të bluar dhe salcës nga domatja, e cila ka prejardhjen nga qyteti i Bolonjës, zakonisht shërbehet me makarona

Italianët tradicionalisht e shërbejnë me talatele, ndërkaq tek ne më së shpeshti u shtohet spagetave dhe makaronave. Ramsay beson se salca do të ketë konsistencën më të mirë nëse qepa dhe karota grihen në rende para fërgimit.

Jo vetëm që ashtu i japin teksturë diç më të dendur salcës, por edhe përpunohen termikisht më shpejt, transmeton Telegrafi.

Karotën dhe qepën, të ngrira në rende, si edhe thelbin e shtypur të hudhrës shefi i fërgon në vaj ulliri edhe me pak rigon të thatë disa minuta para se në tigan të shtojë mishin e bluar.

Pasi që mishi të marrë ngjyrë të artë, në tigan shton pure nga domatja dhe verë të kuqe, e cila reduktohet gjithnjë derisa të bëhet salcë e dendur.

Atë pastaj e zbërthen me domate të grira të cilave i shton disa pika salce djegës.

Në fund të zierjes së salcës shton disa lugë të vogla qumësht lope.

“Qumështi salcës i jep shije të pasur, por edhe teksturë të lëmuar’, thotë Gordon Ramsay.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...