Moraçanin: Kodi Zgjedhor favorizon katër partitë e mëdha

Shkup, 28 korrik – Kodi Zgjedhor i propozuar favorizon katër partitë më të mëdha në pozitë dhe në opozitë. Për kandidatët e pavarur propozon një prag prej 2% të numrit të përgjithshëm të votuesve, dhe për listat e hapura 3%. Kjo parandalon kandidatët e pavarur të hyjnë në këshilla dhe qëllimi i listave të hapura humbet, tha kryetarja e RDM-së Maja Moraçanin.

 

“Katër partitë më të mëdha do të ndajnë 45% secila për dy opozitën dhe 45% për dy partitë në pushtet, dhe për të gjitha partitë e tjera më të vogla, partitë joparlamentare dhe kandidatët e pavarur, propozohet një total prej 10% të buxhetit të fushatës.

Në interes të demokracisë, ndryshimet që kam paraqitur duhet të pranohen”, shtoi ajo.

Related posts

Ka filluar ndërtimi i objektit shtesë për shkollën e mesme ekonomike në Tetovë

Z H

Kolona të gjata në vendkalimin kufitar Maqedoni Veriore – Kosovë

D V

Ilire Dauti: Qeveria po i mashtron qytetarët me uljen e TVSH-së për energji vetëm për një vit

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More