MPB: Deputeti Apasiev imunitetin parlamentar e ka në Kuvend, jashtë saj është i barabartë para ligjit si të gjithë qytetarët tjerë

Shkup, 3 korrik – Ministria e Punëve të Brendshme në reagimin e sotëm thotë se deputeti Dimitar Apasiev nuk ka imunitet në rastin kur policia ka ndaluar automjetin e tij dhe ka dashur ta kontrollonte atë, në mënyrë që të mos ketë substanca të paligjshme në të.

 

Sipas Ministrisë së Brendshme, sipas Kushtetutës, imuniteti parlamentar mbron udhëheqësin e “së majtës” vetëm nga mendimi i shprehur në foltoren dhe votimin në Kuvend, si dhe e mbron atë nga paraburgimi. Në të gjitha situatat e tjera, deputeti është i barabartë para ligjit si të gjithë qytetarët e tjerë, thuhet në reagim.

“Policia nuk është i detyruar të lëshojë raport nëse kontrolli nuk tregon shkelje. Zyrtarët publikë të zgjedhur si deputetë duhet të jenë shembulli i parë që qytetarët t’i binden ligjit, në vend që të abuzojnë me imunitetin parlamentar dhe të kërkojnë privilegjin e garantuar nga zyra e tyre. Një oficer policie me uniformë, ndërsa kryente rregullisht detyrat e tij, kërkoi të kontrollonte automjetin.

Si çdo qytetar, një deputet mund të raportojë në Departamentin e Kontrollit të Brendshëm, Hetimeve Kriminale dhe Standardeve Profesionale nëse ai ose ajo mendon se polici ka tejkaluar autoritetin e tij ose të saj. Ministria e Brendshme do të vazhdojë të kryejë pa dallim kontrollet e trafikut dhe të luftojë për sa më shumë siguri”.

Related posts

Pendarovski nuk do t’i nënshkruajë ndryshimet në Kodin Zgjedhor

Z H

Sot arrijnë edhe 110 mijë doza të tjera Pfizer

Z H

Taravari: Në Gostivar shkojmë për fitore në rreth të parë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More