Agjencia Zhurnal.mk

MPPS: Denonconi dhunën familjare

Shkup, 17 prill, zhurnal.mk – Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) sot bëri të ditur se është rritur qasja deri te serviset për viktimat nga dhuna përgjatë vendit.

“Në gjendje stresi dhe izolimi shtëpiak dhuna mundet të eskalojë”, bëhet e ditur në kumtesën e MPPS-së dhe shtohet se askush nuk duhet të ndjehet se është i vetëm.

Viktimat potenciale, siç bëhet e ditur, mund të drejtohen për ndihmë në qendrat për punë sociale dhe serviset e vendosura: http://mtsp.gov.mk/ns_article-prijavi-semejno-nasisltvo.nspx dhe në SOS numrat e telefonit 070/075/077 141 700.

Nga MPPS-ja i inkurajojmë të gjitha gratë të cilat përballen me çfarëdo lloj forme të dhunës familjare nga partneri i tyre të denoncojnë në 192, SOS linjat, në qendrat për punë sociale ose stacionin më të afërt policor.

“Institucionet u japin prioritet më të lartë denoncimeve të dhunës familjare dhe i ndërmarrin të gjitha masat për mbrojtje të viktimave”, theksohet në kumtesën e MPPS-së.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

XH.I

Lajmet e fundit

Loading...