MPPS: Kërkohet rritje e numrit të fëmijëve për përkujdesje në kopshte

Shkup, 5 korrik – Ministria e Punës dhe Politikës Sociale i ka kërkuar Komisionit për Sëmundje Infektive që të lejojë rritje shtesë të numrit të fëmijëve që do të kujdesen në kopshte në përputhje me situatën aktuale epidemiologjike. Për më tepër, deri te Komisioni dhe Ministria e Shëndetësisë janë dërguar lista të personave që nuk janë vaksinuar kundër Kovid-19 në mënyrë që të bëjnë lista të prioriteteve, duke pasur parasysh që, siç vuri theksoi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, është shumë e rëndësishme që fëmijët të vijnë në një mjedis ku të gjithë janë të vaksinuar, gjë që zvogëlon mundësinë e përhapjes së infeksionit.

 

“Vaksinimi si proces zhvillohet pa ndërprerje. Së pari, në fillim të marsit, një numër i madh i punonjësve aplikuan në thirrjen tonë për t’u përfshirë në procesin e vaksinimit. Por tani listat shtesë me punonjësit e tjerë janë dërguar në Komisionin për Sëmundje Infektive dhe në Ministrinë e Shëndetësisë. Ne jemi në komunikim të përditshëm me ta në lidhje me përcaktimin e prioriteteve dhe rëndësinë se sa e rëndësishme është që personeli tjetër i kopshteve të vaksinohet. Ne jemi në komunikim të përditshëm me to rreth prioriteteve dhe rëndësisë se sa është e rëndësishme që të jenë të vaksinuar të gjithë punonjësit në kopshte. Këtu nuk flas vetëm për edukatoret dhe kujdestarët, por edhe për profesionistët, kuzhinierët, personelin ndihmës …, sepse është e rëndësishme për ne që fëmijët të vijnë në një ambient ku të gjithë janë të vaksinuar dhe në këtë mënyrë të parandalohet mundësia e infektimit”, tha ministrja Shahpaska.

Ne, shtoi ajo, i dërguam një letër Ministrisë së Shëndetësisë dhe një herë rritëm numrin në vend të 15, 20 fëmijë të ishin në grupe.

“Tani kemi dërguar një letër të re duke marrë parasysh situatën epidemiologjike në vend që është e qëndrueshme në mënyrë që numri i fëmijëve të rritet, natyrisht duke respektuar masat për parandalimin e infeksionit të koronavirusit”, tha Shahpaska duke iu përgjigjur pyetjesë së gazetarëve pas prezantimit të rezultateve nga projekti “Përfshirja e fëmijëve romë në institucionet komunale – kopshte të fëmijëve”.

Related posts

Nga sot hyn në fuqi ligji i ri për të dhënat personale

Z H

MSH: Këtë fundjavë janë aplikuar 18.292 vaksina

Z H

Cilat raste gjyqësore do të fillojnë nga fillimi përshkak shkarkimit të gjykatësit Boshevski?

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More