MSH: Vaksina kundër Covid-19 nuk është e detyrueshme për studentët

Shkup, 29 shtator – Pas pretendimeve të disa prindërve se për fillimin e vitit akademik, fakulteteve në vend iu kërkuan certifikata vaksinimi për studentët, Ministria e Shëndetësisë për “Fokus” tha se ndjekja e ligjëratave nuk kërkon dorëzimin e një certifikate vaksinimi.

 

“Është e dëshirueshme që studentët të vaksinohen, gjë që do të parandalojë përhapjen e virusit Covid-19. Rekomandimet janë për ata që kanë orë praktike ta organizojnë atë në grupe, ndërsa ligjëratat, nëse është e mundur të mbahen në amfiteatër me një karrige të mbushur. Maskat janë të detyrueshme për tu mbajtur brenda”, shpjegojnë nga Ministria e Shëndetësisë.Viti i ri akademik fillon më 1 tetor. Nëse vitin e kaluar studentët u detyruan të studiojnë dhe të japin provime dhe kolokviume në distancë, këtë vit ata do ta bëjnë atë të kombinuar, domethënë ka një mundësi për të ndjekur fizikisht ligjëratat në amfiteatrot dhe sallat.

Related posts

Gjendja e rrugëve në Maqedoni

D V

Pendarovski për tragjedinë në Tetovë: Po të isha në krye të institucioneve shëndetësore, do të jepja dorëheqje

D V

Mbledhje të Komisionit për Financa dhe Buxhet dhe Këshillit Buxhetor të Kuvendit

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More