Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Murati: Vendi i nxënësit është në shkollë

Shkup, 13 shtator – “Vendi i nxënësit është në shkollë” shprehet profesori, Xheladin Murati, sipas të cilit vlerat e vërteta arsimore mungojnë në format alternative të mësimit. Murati thotë se virusi Korona do të jetë prezent edhe për një kohë të gjatë dhe se është e rëndësishme të kthehet mësimi real, ndërkohë që ka shumë mënyra se si të organizohet edhe në këto kushte pandemie. Profesori thekson se vendimi përfundimtar për shkollat duhet të merret me konsensus midis Ministrisë së Arsimit, Byrosë për Zhvillimin e Arsimit, prindërit dhe mësues.

“Vendi i nxënësit është në shkollë! Kam pritur, shpresoj se shkollat do të vendosin pak më ndryshe, do t’i trajtojnë problemet në mënyrë reale, më origjinale dhe të vendosin që të kthehet dinjiteti i nxënësit në shkollë, të kthehen vlerat arsimore në shkollë, të kthehet mësimi dhe edukata sepse të gjitha këto mungojnë në forma të tjera të mësimit. Aty ku klasa ka 12, 15 nxënës është krejtësisht normale të mbahet mësim real dhe të respektohen të gjitha kushtet e dezinfektimit: 1 nxënës në një bankë, distanca fizike.

Madje unë propozoj të mos mbahen aktivitete e lira, aktivitetet fizike, aktivitete sportive, të ndërpriten aktivitetet kulturore ku bëhet grumbullimi i nxënësve, por orët të mbahen rregullisht me një propozim që orët të zgjasin 30 minuta, pushimi të jetë më i shkurtër, stafi pedagogjik të jetë më përgjegjës për grumbullimin e nxënësve dhe të bëhet dezinfektimi i të gjitha sendeve me të cilat lehtësohet puna. Përndryshe virusi Korona ose pandemia nuk do të largohet shpejtë dhe ne duhet të mësohemi me jetën me të!- deklaroi Xheladin Murati, Profesor.

Postime të ngjashme

Joveski: Prokuroria po monitoron ndërtimin e ndërtesave shumëkatëshe në Shkup

R Zh

Do të zgjerohet hetimi për rastin“Dvojnik” me lëshimin e pasaportave të paligjshme

N E

Taseva për rastin Rashkovski: Përveç hetimit penal nevojitet edhe hetim financiar

N E

Zoran Zaev thirrje komunitetit maqedonas në Shqipëri të votojnë Edi Ramën

N E

Analizë – Covid19 / Masat e reja mund të rëndojnë edhe më shumë ekonominë dhe papunësinë në vend!

R Zh

Hristijan Mickovski: Kemi dështuar të ballafaqohemi me krimin dhe korrupsionin

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...