Ndalimi i shitjeve: BE paralajmëron fundin e llambave të kursimit të energjisë

Disa lloje të llambave të kursimit të energjisë nuk mund të vendosen më në treg nga 1 shtatori.

 

Nga 1 shtatori, llambat e caktuara të kursimit të energjisë dhe halogjenit nuk do të lejohen më të shiten në BE.

Konkretisht, ka të bëjë me llambat fluoreshente kompakte të integruar, si dhe llambat halogjene lineare me një bazë R7s > 2,700 lm (korrespondon me rreth 140 W ) dhe llambat halogjene të tensionit të ulët (p.sh. me bazën GU4, GU 5.3 ). Shoqata gjermane raporton për këtë.

Konkretisht, këto burime drite “nuk lejohen më të vendosen në treg”, siç shkruan Agjencia Austriake e Energjisë.

Sidoqoftë, aksionet e mbetura në tregti mund të shiten. Gjithashtu nuk ka ndalim prodhimi. Kjo do të thotë që kompanive në BE ende u lejohet të prodhojnë llamba për tregjet e eksportit.

Përveç kësaj, një etiketë e re e energjisë do të zbatohet për ndriçuesit me efekt të menjëhershëm.

Ndriçuesit që iu dhanë shitësve me pakicë para 1 shtatorit ende mund të shiten me etiketën e vjetër. Ekziston një periudhë tranzicioni prej 14 ditësh në dyqanet online. 

Related posts

Inxhinieret e sigurisë kibernetike nga Kosova në Silicon Valley

D V

Moduli i shkencës ruse destabilizoi Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar

D V

Zgjerohet ndjeshëm gama e dronëve

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More