Në 24 orët e fundit 190 raste të reja me Kovid-19, 293 pacientë u shëruan dhe 10 vdiqën

Shkup, 3 tetor – Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 190 raste të reja me Kovid-19, u shëruan 293 pacientë, ndërsa vdiqën 10 persona, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

 

Sipas MSH-së, janë bërë edhe 2.636 testime.

Nga rastet e reja me Kovid, në Shkup janë 93, Kumanovë – 25, Prilep – 13, Manastir – 12, Kratovë –  7, Kavadar dhe Demir Hisar – nga 5, Tetovë dhe Kriva Pallankë – nga 4, Veles, Ohër, Strugë dhe Sveti Nikole – nga 3, Strumicë, Kërçovë dhe Gjevgjeli – nga 2, Shtip, Koçan, Resnjë dhe Radovish  – nga 1 .

Janë shëruar, në Shkup – 138 pacientë, Kumanovë – 23, Shtip – 19, Manastir – 15, Kavadar – 14, Kriva Pallankë – 12, Sveti Nikole – 11, Koçan – 9, Prilep – 8, Veles dhe Kërçovë – nga 7, Resnjë – 6, Gjevgjeli dhe Berovë – nga 4, Radovish dhe Gostivar  – nga 3, Kratovë, Negotinë dhe Probishtip – nga 2, Demir Hisar, Strumicë, Vallandovë dhe Demir Kapi  – nga 1.

Në mesin e 10 personave të vdekur, dy janë nga Shkupi ( 78 dhe 83vjeç), ndërsa nga një nga Shtipi (56vjeç), Kavadari (81vjeç), Kërçova (76vjeç), Prilepi  (52vjeç), Kriva Pallanka (76vjeç), Koçani (83vjeç), Ohri (63vjeç)  dhe Struga (78vjeç). Të gjithë kanë vdekur në kushte spitalore.

Në pajtim me Regjistrin e personave të vdekur me diagnozë Kovid-19 nga termini Im, nuk ka persona të paraqitur të vdekur.

Janë bërë 2.636 teste përmes: IPSH-38, QSHP Shkup-32, QSHP Manastir-76, QSHP Prilep-40, QSHP Tetovë–33, QSHP Kumanovë-46, Klinika për sëmundje infektive dhe gjendje febrile-0, Mjekësia ligjore-0, laboratori në spitalin Kozle-0, KU Pulmologji me alergologji – 3, SPQ 8 Shtatori-0, Instituti për mikrobiologji–0, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë-71, Avicena-131, Biotek-152, Sistina-46, laboratori Laor-156, Sinlab-27, Remedika-0, “Pllodnost”–47, Genea-12, Nikob lab-291, VFV Medikal-48, Eli Medika-28, Rojal Medika –18,  IPSH dhe ESHP (rapid test) – gjithsej 1.341.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.299.826 testime për Kovid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid në vendin tonë prej fillimit të epidemisë është 192.478, numri i pacientëve të shëruar është 173.625, i të vdekurve është 6.704, ndërsa numri i rasteve aktive         është 12.149.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, distribuomi sipas qyteteve është si në vijim:

Distribuimi sipas qyteteve Të sëmurë (gjithsej), Raste aktive (gjithsej)
Shkup 83810, aktivë 5563
Kumanovë 11500, aktivë 1018
Tetovë 10829, aktivë 910
Prilep 9083, aktivë 313
Gostivar 7958, aktivë 454
Manastir 7112, aktivë 265
Veles 6266, aktivë 352
Ohër 5982, aktivë 585
Kavadar 5948, aktivë 231
Strumicë 5745, aktivë 274
Shtip 5753, aktivë 232
Kërçovë 3984, aktivë 409
Strugë 3793, aktivë 382
Koçan 3278, aktivë 165
Gjevgjeli 2421, aktivë 88
Negotinë 2319, aktivë 37
Sveti Nikole 1902, aktivë 110
Resnjë 1538, aktivë 82
Radovish 1525, aktivë 89
Dibër 1449, aktivë 107
Kriva Pallankë 1441, aktivë 95
Berovë 1209, aktivë 21
Dellçevë 1124, aktivë 69
Vinicë 1035, aktivë 51
Probishtip 916, aktivë 34
Vallandovë 819, aktivë 24
Kratovë 577, aktivë 61
Bogdanci 551, aktivë 17
Krushevë 529, aktivë 22
Makedonski Brod 472, aktivë 29
Demir Hisar 445, aktivë 30
Demir Kapi 411, aktivë 5
Pehçevë 313, aktivë 3
Makedonska Kamenicë 301, aktivë 21
Dojran 140, aktivë 1 

Related posts

PDSH-ja në Tetovë: Do të zgjidhim problemin me qentë endacakë

D V

Mariçiq: Së shpejti fillon digjitalizimi i gjyqësorit

Z H

RMV, Qeveria e miratoi propozim ligjin për kanabisin, VMRO-DPMNE paralajmëroi bllokadë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More