Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Në 24 orët e fundit janë regjistruar 193 raste me Kovid-19, 1014 të shëruar dhe 34 persona të vdekur

Shkup, 12 prill – Sipas të dhënave të Institutit për Shëndet Publik, në 24 orët e fundit janë bërë 1.192 testime, ndërsa janë regjistruar 193 raste të reja me Kovid 19 në: Shkup – 110, Prilep – 16, Kavadar – 15, Kumanovë – 12, Shtip-9, Tetovë-7, Koçan dhe Kërçovë – nga 4, Veles-3, Manastir, Strugë dhe Dibër-nga 2, Ohër, Strumicë, Negotinë, Gjevgjeli, Sveti Nikollë, Vallandovë dhe Makedonski Brod – nga 1.

Janë regjistruar gjithsej 34 pacientë të vdekur: 15 nga Shkupi (54, 56, 60, 60, 63, 63, 67, 67, 69, 69, 71, 76, 76 dhe 80 vjeç), pesë nga Prilepi (62, 64, 70, 85 dhe 87 vjeç), dy nga Kumanova (74 dhe 83 vjeç), Manastir (59 dhe 75 vjeç), Shtip (68 dhe 77 vjeç), Koçan (66 dhe 81 vjeç) dhe Kërçovë (66 dhe 68 vjeç), dhenga një person nga Velesi (76), Ohri (42), Negotina (58) dhe Sveti Nikollë (68). Të gjithë kanë vdekur në kushte spitalore, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

Janë regjistruar 1014 pacientë të shëruar nga: Shkupi-427, Ohri-62, Prilepi-59, Manastiri-58, Kavadari-52, Kumanova-42, Velesi-40, Gjevgjelia-35, Gostivari-29, Strumica-27, Koçani-20, Tetova-19, Shtipi-18, Vallandova dhe Berova- nga 14, Kërçova dhe Sveti Nikollë-ng 12, Makedonski Brod-11, Negotina-8, Krusheva-7, Struga, Dellçeva, Probishtipi dhe Bogdanci-nga 6, Radovishi-5, Resnja dhe Demir Kapia-nga 4, Kriva Pallanka, Demir Hisari, Kratova dhe Pehçeva – nga 2, Vinica, Makedonska Kamenicë dhe Dojran- nga 1.

Janë bërë 1.192 teste përmes: ISHP-112, QSHP Shkup-19,, Klinika për sëmundje ngjitëse dhe gjendje febrile-1,  ASHAM-79, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-165, , Biotek-198, Sistina-249,  Sinlab – 27,  Genea – 19, EPSH dhe  EPSH (rapid test) – gjithsej 323.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 670.333 testime për Kovid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikaur në vendin tonë prej fillimit të epidemisë është 142.034, numri i pacientëve të shëruar është 117.794, i të vdekurve është 4.262, ndërsa numri i rasteve aktive është 19.978.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, distribuimi sipas qyteteve është si në vijim:

Distribuimi sipas qyteteve Të sëmurë (gjithsej) Raste aktive (gjithsej)

Shkup 63.330, aktivë 9324
Kumanovë 7667, aktivë 1211
Prilep 7632, aktivë 1033
Tetovë 6708, aktivë 667
Manastir 5328, aktivë 1205
Veles 5010, aktivë 796
Gostivar 4861, aktivë 495
Kavadar 4844, aktivë 589
Shtip 4579, aktivë 452
Ohër 4550, aktivë 750
Strumicë 3635, aktivë 527
Strugë 2808, aktivë 227
Koçan 2473, aktivë 288
Kërçovë 2234, aktivë 280
Negotinë 2058, aktivë 267
Gjevgjeli 2034, aktivë 370
Shën Nikollë 1375, aktivë 129
Kriva Pallankë 1143, aktivë 90
Resnje 1135, aktivë 233
Radovish 1000, aktivë 143
Berovë 939, aktivë 103
Dellçevë 895, aktivë 82
Dibër 890, aktivë 59
Probishtip 734, aktivë 68
Vinicë 691, aktivë 102
Vallandovë 587, aktivë 83
Krushevë 449, aktivë 115
Bogdanci 446, aktivë 69
Demir Kapi 386, aktivë 57
Demir Hisar 347, aktivë 49
Kratovë 343, aktivë 22
Makedonski Brod 337, aktivë 42
Pehçevë 241, aktivë 20
Makedonska Kamenicë 216, aktivë 7
Dojran 129, aktivë 24.

Postime të ngjashme

Ka filluar regjistrimi i nxënësve në klasën e parë për vitin e ardhshëm shkollor në “Jahja Kemal”

R Zh

Najçevska: BE të zgjidhë problemin midis Bullgarisë dhe Maqedonisë

R Zh

Zgjerohet hetimi për Rashkovskin

R Zh

Zgjerimi/ Komisioneri Varhelyi: Ecim përpara me Shqipërinë, e veçojmë nga Maqedonia e Veriut

R Zh

UT dhe Universiteti Iowa nga SHBA-ja nënshkruan memorandum bashkëpunimi

R Zh

Komuna Çair përfundon dezinfektimi i 25 xhamive

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...