Agjencia Zhurnal.mk

Në Koçan, 15 teste për Covid-19, rezultatet ishin negative

Koçan, 28 mars – Në Qendrën e Kocanit për Shëndet Publik, gjithsej 15 qytetarë kryen kontrolle për KOVID-19 dhe të gjithë treguan rezultate negative.

Njerëzit janë testuar për simptoma të dyshimta shëndetësore dhe pas një referimi nga një mjek i familjes. Përndryshe, pika e kontrollit kontrollon qytetarët e komunave në rajonin lindor për të cilat është përgjegjës Qendra e Kocanit për Shëndet Publik.

Selia komunale për krizë në Kocani dhe Vinica informoi se numri i qytetarëve në izolimin në shtëpi është përgjysmuar dhe aktualisht kjo masë po zbatohet për 60 persona në Kocan dhe 67 persona në Vinica. Sipas informacionit nga shërbimet që kontaktojnë ata, deri më tani asnjë nuk tregon simptoma të KOVID-19.

– Në Qendrën Shëndetësore Vinica janë nëntë oficerë të urgjencës mjekësore që rrotullohen në ndërrime dhe sigurojnë pajisje të përshtatshme mbrojtëse. Ekziston edhe një automjet i përshtatur, si dhe një Sallë pritjeje KOVID-19 nëse është e nevojshme. Në spital, të gjitha kontrollet janë anuluar, dhe mjekët e familjes mund të kontaktohen ekskluzivisht me telefon, sipas Shtabit Komunal të Krizave në Vinica.

Ekipet e lëvizshme të degëve të Kryqit të Kuq nga Kocani dhe Vinica kanë rreth njëzet vullnetarë që ndihmojnë 40 familje nga kategori të cenueshme shoqërore dhe kanë organizuar fushata dhurimi gjaku me 50 njësi gjaku të mbledhura.

Selia e Krizave të Kocanit informoi se ka një interes të madh për dezinfektim në sallat e prodhimit të kompanive, në mënyrë që ekipet nga Brigada e Zjarrit të Territorit që bëjnë spërkatjen në fundjavë do të punojnë në dy ndërrime.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...