Agjencia Zhurnal.mk
Kosovë

Në Kushtetuese për herë të tetë dorëzohen dosjet për kompensimin e dëmeve të luftës

Organizata Jo Qeveritare “Ngritja e Zërit”, ka dorëzuar për herë të tetë dosjet e radhës në Gjykatën Kushtetuese rreth vlerësimit të kushtetutshmërisë së aktit juridik të Gjykatës Supreme, me rastin e refuzimit te padisë për kompensimin e dëmeve të luftës.

Jahir Bejta, drejtor i kësaj organizate, tha se gjykatat nuk po shqyrtojnë paditë për kompensim dëmeve të luftës me arsyetimin që nuk janë kompetente, e që sipas tij, kjo nuk qëndron.

“E drejta e shqyrtimit të padive është parapare në mënyrë decidive me Ligjin për Procedurën Kontestimore me Kushtetutë dhe me Konventën ndërkombëtare për Liritë dhe të Drejtat Themelore”.

Ai më tej ka shtuar se kur Kosova të jetë pjesë e Këshillit të Evropës, mund të gjobitet  për shkak të abuzit të gjyqësorit me ligjin në dëm të viktimave.

“Gjykata e rregullta bazohen në nenin 18.3 që nuk ka kompetencë dhe për lëndët e dëmeve të luftës”.

“Këtu është mungesa e vullnetit politik ndaj viktimat i ka lënë në baltë dhe Gjykata Evropiane me ka konstatuar se shteti nuk është në anën e viktimave”.

“Shteti mund të dënohet për shkak të abuzimit me ligjin. Dhe një ditë do të jemi pjesë e Këshillit të Evropës”.

Postime të ngjashme

Kjo është letra që Osmani ia çoi Borrellit ku ia vazhdoi mandatin EULEX-it

Dafina Vidishiqi

Nagavci: Nga viti i ardhshëm shkollor, do të hyjnë në përdorim Tekstet Alternative

Dafina Vidishiqi

Shqiptarët e Luginës i kërkojnë Kurtit t’i bëj pjesë të dialogut me Serbinë

Dafina Vidishiqi

PSD ironizon me Kurtin: Takimi me Vuçiqin nuk ka ndodhur është Fake News

Dafina Vidishiqi

Konjufca: Serbia po përdorë standarde të dyfishta në procesin e dialogut

Bekim Laçi

Kush janë dy serbët që Kurti ia përmendi Vuçiçit në takimin e Brukselit

Bekim Laçi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...