Në Kuvend seancë e re të 52-të dhe vazhdim i seancës së 50-të

Shkup, 15 shtator – Kuvendi sot e vazhdoi seancën e tij të 50-të, në rend dite të së cilës janë rreth dyzet projektligje në leximin e parë dhe të dytë, vendime, interpretime autentike, si dhe raporte vjetore në agjendën e tij dhe filloi punën në një sesion të ri 52, me një pikë e vetme e rendit të ditës Projektligji për Ndryshimin e Kodit Zgjedhor, me procedurë të shkurtuar, të propozuar nga një grup deputetësh.

 

Koordinatori i LSDM -së qeveritare, Jovan Mitrevski, tha se propozimi u mbështet nga të gjitha partitë, si nga shumica ashtu edhe nga opozita, dhe se ishte një çështje e ndryshimeve që rrjedhin nga raporti i fundit i OSBE/ODIHR mbi zgjedhjet e parakohshme parlamentare të vitit 2020.

Deputeti Pavle Trajanov theksoi se nevojitet një reformë e plotë e Kodit Zgjedhor dhe vuri në dukje se nuk ka kushte për garë të barabartë të partive.

Në vazhdim duhet të mblidhet Komiteti për Sistemin Politik dhe Marrëdhëniet midis bashkësive, si dhe Komisioni ligjvënës –juridik, i cili duhet të shqyrtojë Projektligjin për Ndryshimet në Kodin Zgjedhor. Pas së cilës, ligji do të jetë përsëri para deputetëve.

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi dha pauzë dhe tha se me seancën e 52-të do të vazhdojnë kur do të krijohen kushte, ndërsa sot do të vazhdojnë me debat për seancën e 50-të.

Related posts

Mickoski: VMRO-DPMNE do të fitojë në pjesën më të madhe të komunave në zgjedhjet lokale

Z H

Kurz: BE të përmbushë premtimet ndaj Ballkanit Perëndimor

D V

Parashikimi i motit

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More