Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Në repartet infektive po mjekohen 99 pacientë me Kovid-19

Shkup, 14 qershor – Gjithsej 99 pacientë pozitivë dhe të dyshuar ndaj Kovid-19 po mjekohen në repartet e sëmundjeve infektive në Shkup dhe spitalet në qytete të tjera dhe ka rreth 550 shtretër spitalor të lirë në kovid qendrat, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Në 24 orët e kaluara, një pacient i ri u shtrua në spital në kovid qendrën në Shkup për shkak të ndërlikimeve të koronavirusit. Gjithsej 34 persona të dyshuar dhe të konfirmuar ndaj Kovid-19 po mjekohen në repartet e sëmundjeve infektive në kryeqytet. Shumë pacientë janë në mbështetje të oksigjenit.

Gjithsej 65 pacientë pozitiv dhe të dyshuar ndaj Kovid-19, po mjekohen në kovid qendrat në qytetet e tjera gjatë 24 orëve të fundit.

Gjatë 24 orëve të fundit, nuk kishte pranime në Institutin TBC në Shkup.

Një pacient u pranua në Klinikën për Sëmundjet Infektive dhe Gjendje Ferbile. Dje nuk kishte pranime në kovid qendrën në SPQ “8 Shtatori”.

Në 24 orët e kaluara, tre pacientë të shëruar janë lëshuar në shtëpi.

Dy pacientë po mjekohen në Institutin për TBC. Janë gjithsej 13 pacientë në SPQ “8 Shtatori”, dhe 19 pacientë janë shtrirë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Ferbile.

Numri i pranimeve në ditët e fundit po zvogëlohet dhe kishte 100 vende të lira pune deri në orën 8 të mëngjesit, dhe pritet që gjatë ditës pas ekzaminimeve të pacientëve të shëruar, të ketë vende të lira shtesë. Të gjitha repartet infektive kanë furnizim me oksigjen dhe mund të kujdesen për pacientët që kanë nevojë për mbështetje të oksigjenit.

Katër pacientë, pozitivë dhe të dyshimtë ndaj Kovid-19, u shtruan në spital në Manastir. Pesë pacientë janë të shtruar në spitalin e Shtipit. Ekzistojnë tre pacientë në repartin e Sëmundjeve Infektive në Tetovë, gjashtë pacientë janë duke u mjekuar në Veles, dhe në Kumanovë 15 pacientë janë pozitivë dhe të dyshuar ndaj Kovid-19. Gjashtë pacientë u shtruan në spital në qendër në Ohër, tre në Prilep, tetë në qendër në Gostivar dhe katër në Strugë. Nëntë pacientë u shtruan në spital në Strumicë, dy në Kërçovë dhe në Kavadar dhe Gjevgjeli nuk kishte persona të shtruar në spital pozitiv dhe të dyshimtë ndaj Kovid-19.

Për shkak të numrit të zvogëluar të pacientëve, spitalet mbyllën një pjesë të ambienteve të destinuara për pacientët pacientë.

Gjatë ditës, bëhen lirime për pacientët e shëruar, të cilat do të lirojnë shtretër shtesë. Përndryshe, të gjitha repartet e spitaleve klinike kanë furnizim me oksigjen në objektet spitalore. Ministria e Shëndetësisë ka pasqyrë të gjendjes së objekteve dhe nëse është e nevojshme, repartet do të zgjerohen më tej, thuhet në kumtesë.

Postime të ngjashme

MPPS: Subvencionim i pagave për edhe 438 persona të papunësuar

Z H

Makinistët hekurudhor bojkotojnë punën, nuk kanë marë pagat e qershorit

Z H

Bëhet emetimi i fletëobligacioneve për denacionalizim në vlerë prej tetë milionë euro

Z H

Petrovska: Rritet vëllimi i mbikqyrjeve, inicohen 43 procedura kundërvajtëse, shqiptohen 36 sanksione

Z H

Shpallen konkurset për bursa të nxënësve dhe studentëve për 2021-2022

Z H

Ende ka disa vatra aktive të zjarrit në rajonin e Kumanovës

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...