Agjencia Zhurnal.mk

Në Strugë dhe Ohër ulje drastike e fëmijëve të regjistruar në klasë të parë

Shkup, 25 shtator – Zhurnal.mk – Shkollat fillore në Strugë dhe Ohër po fillojnë të përgatiten për fillimin e vitit të ri shkollor në përputhje me protokolet në kushte të pandemisë, transmeton Zhurnal.

Por, edhe përskaj gjendjes, ajo që brengosë është numri shumë i ulët i fëmijëve të regjistruar në klasë të parë, veçanërisht në rajonin e Strugës, si rezultat i migrimit masiv të të rinjëe dhe çifteve, dhe braktisja e shtetit në kërkim të kushteve më të mira për jetë. Numri është ulur për dy paralele, gjegjësisht 43 nxënës më pak janë regjistruar këtë vit në shkollat fillore. Përpos në qytet, në zonat rurale gjendja është ende më e keqe, sidomos në Llabunishtë dhe Dollogozhdë.

Në një fshat të Ohrit me emrin Kuraticë, sivjet nuk është regjistruar madje asnjë nxënës në klasë të parë.

Ndërkohë po përfundojnë trajnimet intenzive të mësimdhënësve të cilët duhet të zbatojnë mësimdhënien në mënyrë online.//Zhurnal.mk

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Z H

Lajmet e fundit

Loading...