Në të gjithë botën regjistrohen rreth 5 milion viktima si pasojë e Kovid-19

Numri i viktimave për shkak të Covid ka shkuar në rreth 5 milion. Ndërkohë më shumë se gjysma e personave në botë nuk kanë marrë ende të paktën një dozë të vaksinës COVID-19, sipas Our World in Data.

Nevojitej më shumë se një vit që vdekjet e lidhura me COVID-19 të arrinin në 2.5 milionë, ndërsa 2.5 milionë viktima u regjistruan në pak më pak se tetë muaj , sipas një analize të Reuters. Më shumë se gjysma e të gjitha viktimave të regjistruara në botë në një mesatare prej shtatë ditësh janë regjistruar në Shtetet e Bashkuara, Rusi, Brazil, Meksikë dhe Indi.

Në të gjithë botën, një mesatare prej 8,000 viktimash u regjistruan çdo ditë gjatë javës së fundit, ose rreth pesë vdekje në minutë. AFP tha se Organizata Botërore e Shëndetësisë, duke pasur parasysh vdekshmërinë e tepërt të lidhur drejtpërdrejt ose tërthorazi me COVID-19, se shkalla e pandemisë mund të jetë dy deri në tre herë më e lartë.

Related posts

Prodhime të bollshme bujqësore

Z H

Investimi në transport i Kinës arrin gati 2.2 trilionë juanë në janar-gusht

Z H

Bideni siguron Izraelin se Irani nuk do të ketë armë bërthamore

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More